GODE TIPS TIL BARNAS MATBOKSER

Å lage gøyale, varierende, sunne og gode matbokser til barna kan til tider være utfordrende. Selv merker jeg i alle fall at jeg fort kan slite om vi våkner litt sent, og jeg må prøve å kaste sammen noe midt i morgenstresset. Derfor har jeg laget meg en fast kveldsrutine der jeg lager alle matboksene hver eneste kveld før jeg legger meg. Da har jeg god tid til å være kreativ, trykke ut figurer, koke egg, lage smoothier og gjøre noe ekstra. Jeg elsker å lage mat, og det å pakke matbokser er nesten enda kjekkere.

Polarbrød med leverpostei, blåbær, ostepinne og drikkeyoghurt.

I dag vil jeg gjerne dele mine beste tips, samtidig som jeg viser noen eksempler fra matboksene til barna mine. Nå som det er koronatider må barna ha med mat til begge måltidene hjemmefra – noe som passer meg midt i blinken 😅

Pizzasnurr, drikkeyoghurt, cherrytomater, druer og agurk.

Blåbær, vegetar(oste)pinner til de minste, oppskjært polarbrød med leverpostei.

Smoothie (avokado, banan og yoghurt) kjekspinner dippet i smøreost, ei halv pære.

For å få til morsomme og varierende matbokser må du begynne allerede på butikken. Det er vanskelig å gjøre mye om man har lite å velge i hjemme. Jeg prøver derfor alltid å ha egg, yoghurt, fullkornsfrokostblanding, små oster, bær, frukt, minigrønnsaker og lignende i skuffer og skap. Jeg bruker også helger på å bake pizzasnurrer, lunsjmuffins og grønnsakskaker – disse fyller jeg fryseren med og tar opp etterhvert.

PIZZASNURRER TIL MATBOKSEN PÅ 1-2-3

Som småbarnsforeldre er tid en mangelvare! Disse pizzasnurrene er derfor perfekt – og unnagjort på under en halvtime. Alt du trenger er en ferdig pizzadeig til langpanne, tomatpure, ost og skinke. Rull ut deigen, ha på tomatpure, oppskjært skinke og raspet ost. Rull sammen igjen, skjær opp og fordel utover stekebrettet. Følg steketid og temperatur som står på deigen, og voila! Når pizzasnurrene er kalde har du dem i fryseren, også kan du ta dem direkte opp og legge i matboksen. Snurren har tint til barna skal spise! Enkelt og godt.

Hardkokt egg, skive med leverpostei, oppskjært grønnsakskake (mais, spinat, egg, løk, hvitløk, havremel og urter).

Pizzasnurr, cherrytomater, kjekspinner dippet i kremost.

Oppskjært grønnsakskake (mais, spinat, egg, løk, hvitløk, havremel og urter), hardkokt egg, oppskjært skive med leverpostei.

Treåringen i hus har en del problemer med mandlene sine, svelgeproblemer og lite matlyst. Vi venter egentlig bare på å få dato for operasjon for å fjerne dem – men på grunn av det har han litt mindre mat i matboksene sine nå enn han kanskje hadde hatt ellers. Det går også mye i mykere mat som er lett å svelge. Skive har blitt byttet mot smoothie proppet med mye næring. Egg, avokado, banan, havregryn og lignende. Heng dere derfor ikke helt opp i mengde på de forskjellige matpakkebildene. De er ment som inspirasjon til hva jeg velger å kombinere, og pakke med, ikke mengde. 😊

Brødskive med brunost, paprika, miniost og vanlig yoghurt oppi smoothieposen.

Pizzasnurr, smoothie (blåbær, bringebær, yoghurt, havregryn og egg), blåbær.

SÅ, da håper jeg det kan være til hjelp om du står litt fast om dagen! Er det av interesse kan jeg gjerne gjøre dette til en fast greie inni mellom. Der jeg deler matboksinspirasjon – gi gjerne en tilbakemelding om det hadde vært interessant!

4 kommentarer om “GODE TIPS TIL BARNAS MATBOKSER”

  1. Hei👍
    Dette spørsmålet handler vel egentlig ikke om innlegget,men håper det er ok jeg spørr alikevell. Har du startet å spise lavkarbo igjen? Evnt hvis ikke,skal du det? Jeg har akk startet igjen.. etter vektoppgang etter at jeg klarte å finne trivselsvekten min. Gikk på en litta smell for å si det sånn.. hehe. Trenger litt tips til å komme i rute igjen. Syntes det er vanskelig jeg.

  2. Veldig interessant! 🤩😍😃 Sliter ofte veldig med hva jeg skal ordne med i matboksen! Datteren min spiser lite brød også. Så det går ofte i smoothie, yoghurt, kalkunkorv, frokostblandinger osv her også.
    Håper det kommer flere tips 🤩

  3. Håper det kommer flere tips 🤩😃😍
    Her går det mye i yoghurt, smoothie, frokostblandinger, kalkunkorv osv. Utrolig vanskelig å finne ut ka man skal lage til. Barna mine spiser lite brød i bhg. Det blir nesten ikke rørt! 😴

Legg igjen en kommentar