KRISTIANSAND DYREPARK

Vi har hatt to helt fantastiske dager i Dyreparken i Kristiansand denne ferien. To dager vi glatt kunne utvidet til 3-4! Selv om vi valgte den tidligste innpasseringstiden – mellom klokken 08.00 og 08.30 følte vi at vi ikke rakk å komme gjennom alt vi ønsket på de to dagene. Men vi fikk riktignok opplevd skikkelig masse, og Dennis har helt klart fått minner for livet. Vi hadde det SÅ fint, og nå har jeg endelig tid til å dele alt med dere.

Ettersom vi valgte en så tidlig innpasseringstid hadde vi pakket frokosten med oss. Noe jeg anbefaler å gjøre om du også har valgt en så tidlig innpasseringstid! De fleste spisestedene der inne åpner nemlig ikke før klokken 11. Like etter at vi var kommet innenfor porten gikk vi til Afrika, og fant et flott bord med utsikt over savannen. Der nøt vi brødskiver, polarbrød og saft til utsikten av sjiraffer, antiloper og sebraer. Stor stas!

De neste timene gikk vi rundt i parken og tittet på dyr. Det var tid for Oliver sin første dupp for dagen, så da passet det fint med rolig dyretitting på oss andre i mens han sov i vognen sin.

Klokken 10 var det dyrepresentasjon av tigerne! Dennis hadde gledet seg veldig, så vi kom tidlig for å sikre oss plass. Det var mange forandringer i parken med fokus på smittevern – der i blant var det market opp familiesirkler på bakken alle steder det var en tendens til å samle seg mange folk. Første mann til mølla gjaldt, og når alle sirklene var opptatt måtte man heller komme tilbake senere. Slik var det også ved tigerne. Vi kom derfor førti minutter før dyrepresentasjonen for å sikre oss en familiesirkel med god plassering.

Allerede noen minutter senere var alle sirklene tatt. Skal du i dyreparken nå i fellesferien, og ønsker å få med deg dyrepresentasjoner bør du altså være tidlig ute for å sikre deg plass!

KUTOPPEN

Kutoppen rakk vi bare å gå raskt innom. Vi så dyrene, Dennis fikk sitte i traktoren og ellers rakk vi ikke så mye mer der inne. Det virket riktignok ypperlig for de minste med både låvekonsert og traktorkarusell – som vi hadde store planer om å kjøre, helt til vi så køen. Alt i alt, tommel opp for kutoppen!

Vi satte så kursen mot lekeplassen. Der bestilte vi oss litt mat, Dennis fikk dyreparken is, og guttene fikk så leke på lekeplassen i mens vi slappet av.

KAPTEIN SABELTANNS VERDEN

Kaptein Sabeltanns verden! Planen var å bare titte raskt innom på vei mot badelandet. Men så langt kom vi aldri, for Dennis ble lamslått i det vi entret Abra Havn. Han måpte, øynene glitret og det var veldig tydelig på hele han at dette var enormt stort.

Christopher og Dennis gikk innom en suvenirbutikk for å kjøpe Kaptein Sabeltann sverd og -hatt. Det gikk riktignok ikke lange tiden før jeg ble ropt inn, og deretter møtt med dette blikket her. Dennis spurte så med verdens mest uskyldige, søte stemme «mamma, kan jeg få kaptein sabeltann klær også?» Verken Christopher eller jeg hadde hjerte til å si nei, så jaggu kom han ut med full drakt!

STOLT KAPTEIN SABELTANN

Han og pappaen stilte seg så i kø for å kjøre en tur med båten til Kaptein Sabeltann samtidig som jeg passet Oliver, som allerede hadde sluknet for dupp nummer to. Guttene ventet faktisk en hel time i kø, før de fikk komme ombord. Båten kjørte så ut på havet, skjøt i kanonen mot et annet skip, sang Hiv ó Hoi, og koste seg skikkelig! Dennis smilte fra øre til øre, og vinket stort til meg i det de kom tilbake, og nærmet seg kai.

Etter et par timer i Kaptein Sabeltanns verden nærmet klokken seg 16 – som var tiden sirkusshowet vårt skulle begynne. Vi ruslet derfor oppover mot Kardemomme By – som vi forresten aldri rakk å utforske, bortsett fra selve sirkuset. Begge gutten var fremdeles i strålende humør, men Dennis hadde nok opplevd litt for mye stort på samme dag, og måtte hvile seg noen minutter i vognen.

SIRKUS JESPER

Vi avsluttet dagen vår på Sirkus Jesper. Dyreparken sitt eget sirkus, helt uten levende dyr. Det var sinnsykt imponerende og skikkelig gøy. Akrobater, tryllekunstnere, klovner og mennesker utkledd som dyr. En god dose humor og masse som skjedde hele tiden. Dennis på 3 elsket det! Oliver fulgte med til å begynne med, men ble etterhvert litt utålmodig – og syntes heller det var mer spennende å tulle med folkene på raden bak oss. Sirkuset overgikk alle våre forventninger, og vi storkoste oss.

Jeg fikk noen spørsmål angående koronarestriksjoner her inne da jeg publiserte noen snutter på snapchat – noe jeg skjønner godt. Det ser jo ut som vi sitter tett i tett, men her er det faktisk også godt tilrettelagt. Vi satt familievis med én meter avstand mellom hver familie, i tillegg til at annenhver rad var stengt av.

Vi kjøpte en sirkuspose på vei inn, og oppi der fikk vi to flasker brus, sukkerspinn, popcorn og drops. Det falt i god smak for guttene (inkludert eldste på 24 år!)

En helt fantastisk første dag i dyreparken! Dag nummer to kommer i et eget innlegg, for nå har det her plutselig blitt veldig langt.

En kommentar om “KRISTIANSAND DYREPARK”

  1. Syns det er så utrulig frekt og uhøflig og ikke sladde bort ansiktene til mennesker som ufrivillig kommer med på bildene dine. Ikke alle som ønsker å være avbildet på en offentlig blogg, til tross for at det er en offentlig plass. Ikke sikkert barna dine ønsker det engang. Greit nok at du viser dem fram og dere, men ha litt respekt for at ikke alle ønsker det. Tidligere likte jeg virkelig bloggen din, men akkurat dette burde du skjerpe deg på.

Legg igjen en kommentar