HAUGALAND ZOO – VÅR LOKALE DYREPARK

Herlighet, når det er så fint vær som det er nå flyr dagene avsted. Vi er ute fra tidlig morgen til sent på kveld, og jeg sliter med å finne tid til å oppdatere her inne. Titter riktignok innom snapchat mange ganger til dagen ettersom det er gjort på bare noen sekunder, og mobilen er med meg over alt. Følg meg gjerne – @linnthereseee. Gjør du det fra før vet du allerede at vi var i den lokale dyreparken med barna i går!

Haugaland Zoo heter den, og har drevet helt siden sommeren 2010! Det er faktisk en privatperson som står bak denne fantastiske parken med 66 ulike dyrearter. En skam at vi ikke har funnet tid til å besøke den før i går, når den faktisk kun ligger en 15 minutters kjøretur unna. Stolt over å bo så nære den eneste dyreparken i Rogaland med eksotiske dyr!

Her finner man alt fra slanger, skilpadder og edderkopper til apekatter, papegøyer, alpakka og til og med kenguru! Forutenom dyrene bugner også parken over av store, flotte planter. Trær og blomster i uendelig mange farger, og en hel del grønne planter som jeg gjerne kunne tenkt meg å ta med hjem til min egen hage! 😅🌿✨

Vi dro sammen med min svigerinne Christina, hennes mann Aleksander og barna deres – som er søskenbarna til Dennis og Oliver. De bor kun noen få minutters gange fra parken, så da parkerte vi hos dem og spaserte bort sammen.

Dette var som sagt vår første tur i den lokale dyreparken, men helt klart ikke den siste! Dennis har pratet og pratet om dyrene etter at vi kom hjem, og opplevelsen har helt klart satt spor! Som følge av smittevernsreglene var kaféen stengt, men med så mange fine steder man kunne slå seg ned for å spise medbrakt mat gjorde det absolutt ingenting. Grill var det også – så neste gang tar vi nok med oss grillmat i bagen!

I år som alle skal på Norgesferie tenkte jeg det passet fint med en slik anbefaling her inne! Dyreparken ligger på Torvestad, rett over broen fra Haugesund.

Prisene er heller ikke ille!
Barn ( 0 – 3 ) Gratis
Barn ( 3 – 13 ) 150,-
Voksen ( 14 + ) 250,-
Honør ( 67 + ) 200,-

En liten fun fact; en av kenguruene har faktisk rømt i fra dyreparken her, og hopper fremdeles rundt i distriktet! Den blir stadig observert ulike steder på Karmøy, men eieren av parken håper kenguruen snart finner veien hjem på egenhånd før det eventuelt blir satt inn andre tiltak. Rart å tenke på at vi har en kenguru hoppende rundt i det fri her på Haugalandet! Den her vært på eventyr utenfor parken helt siden 11.mai.

HER kan du lese en artikkel fra VG om da en skoleklasse møtte på kenguruen mens de var ute på tur!

En veldig fin formiddag i dyreparken!

En kommentar om “HAUGALAND ZOO – VÅR LOKALE DYREPARK”

  1. Så fin anbefaling -takk!
    Anbefaler å kjøpe sesongkort, så kan dere gå så mange ganger dere vil frem til sesongstenging i midten av oktober 👍
    Mvh Helen

Legg igjen en kommentar