EN DEILIG SOMMERDAG MED NYTT BASSENG

Det var en sprudlende og smilende gutt jeg kom for å hente. Som alltid sto han hoppende ved porten i det jeg nærmet meg. Klar for å dra hjem! I bilen noen minutter senere fortalte han en hel haug om dagen sin, og skravla gikk i ett sett. De hadde vist vært i skogen og bygget maurtue – Dennis forklarte også at tissemaurene hadde bursdag i dag! Stas. Han hadde hatt en strålende dag i det deilige sommerværet. Jeg gledet meg allerede til å gjøre dagen hans enda bedre!

Da jeg endelig fikk slippe til forklarte jeg han at vi først skulle hjem å vekke pappa. Han hadde vært nattevakt på Oliver som holder på å avvennes med nattammingen, og sovnet ikke før klokken seks i dag morges. «… og etterpå skal vi kjøre opp til lekebutikken og kjøpe et nytt badebasseng vi kan ha i hagen!» Stormende jubel fra baksetet!

Alt gikk akkurat som det skulle, og da vi entret lekebutikken løp Dennis foran med mammaen på slep. Vi fant området hvor alle bassengene sto, og han valgte ivrig ut sin favoritt! Et stort basseng med både rutsjebane, baller, ringspill og fontene. Til og med pappaen trakk på smilebåndet da Dennis pekte ut hvilket han ville ha – tydelig fornøyd med valget. Mitt tredje barn pleier jeg å kalle han, i alle fall like leken og barnslig som ett 😉

Da vi kom hjem hadde vi bare ett problem! Vi manglet pumpe! Det endte derfor med at mor i hus, satte seg ned midt i solsteiken på terrassen og begynte å blåse. Det tok en hel evighet og et par små pauser, litt svimling og utålmodige barn som satte seg oppi titt og ofte! Etter over en time med blåsing var endelig bassenget oppe, men da var også grillmaten Christopher ordnet med ferdig. Vi bestemte oss derfor for å spise først og bade etterpå.

Gode og mette gikk vi tilbake til den største terrassen hvor bassenget ventet! Vi fylte i det med både kaldt vann fra hageslangen og varmt vann fra kjøkkenvasken (som jeg fraktet ut i bassenget ved hjelp av en lang slange – passet på at bassengenden av slangen var lavere i høyde enn den andre enden, og så sugde jeg vannet mot meg helt til det rant av seg selv). På den måten fikk vi perfekt temperert vann – noe som er alfa omega for at disse små skal kose seg i bassenget.

Dessverre tok det så lang tid med blåsingen og fyllingen av bassenget at vi såvidt rakk å bade en halvtimes tid før barna skulle legges. Det løste vi riktignok enkelt ved å ta Dennis fri fra barnehagen i morgen, så kan vi kose oss masse med bading, god mat og leking hele dagen!

☀️🌱🌸💦

Legg igjen en kommentar