BAKT «POTET» PÅ LAVKARBOVIS

Bakt potet – helt klart en av mine livretter før jeg endret livsstil. Det var min faste rett hver eneste gang vi spiste på Egon i flere år. Det var også obligatorisk som nattmat hver eneste gang Christopher og jeg hadde vært på byen i ungdomsårene. Et stort savn etter at jeg la om til lavkarbo. I forrige uke prøvde jeg derfor noe skikkelig spennende! En lavkarbovennlig versjon av den bakte poteten.

Grønnsaken jeg brukte var knutekål, og med riktig tilbehør til ble det faktisk overraskende bra! Smaken er naturlig nok ikke nøyaktig den samme, med jeg gir absolutt retten en tommel opp og kommer til å lage det igjen!

SLIK GJØR DU

Skjær bort skallet, stikk hull i knutekålet med en gaffel og pakk det så inn i aluminiumsfolie. Stek midt i ovnen på 200 grader i +/- 2 timer alt etter størrelse på grønnsaken. Husk å sjekke underveis ved å løfte litt på foliet og stikke en kniv inn mot midten.

Stek bacon til, ha oppi rømme, raspet ost og masse smør! Jeg brukte hvitløkssmør denne gang, men tror muligens det hadde blitt vel så godt med bare vanlig smør også.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar