VÅRE SMARTE LØSNINGER FOR OPPBEVARING I EN SMAL, LITEN YTTERGANG

Det skjer stadig små forandringer i gangen vår selv om det ikke går fullt så fort som før. Men nå gjenstår det faktisk bare litt sparkling, pussing og maling så er den egentlig helt klar. Jeg viser ikke hele gangen på ett bilde denne gang, men dere får et ganske godt innblikk likevel. Hovedfokus i dette innlegget er nemlig å tipse som smarte oppbevaringsmuligheter for dere med en smal eller liten gang. Jeg har gått mange runder med meg selv, og brukt timevis inne på pinterest for å finne en så smart løsning som mulig, med plass til mye klær uten at det blir for overveldende og trangt i den lille gangen.

Nå har jeg endelig landet på en løsning jeg liker veldig godt! Oppbevaringsbenken fra Stuva på Ikea er noe av det første jeg visste jeg ville ha. Den har en diger skuff med plass til masse under, samtidig som den kan brukes som benk ved av- og påkledning. Vi har også fotobøkene våre samlet i denne kroken – Dennis (og snart Oliver) sin bok fra det første året i hyllen på veggen der. Også har vi alle reisefotobøker og reisebilder i bildehyller på veggen tvers over rommet, det kan jeg vise dere neste gang!

Oppi denne kommoden har jeg to digre kasser – en til hver av barna, og her har de alt av strikkeklær, jakker, regntøy og yttertøy. Det eneste vi ikke har i disse kassene er dressene deres – de henger i et eget skap på soverommet vårt som ligger i rommet ved siden av. En løsning som er både oversiktlig, smart og plassbesparende.

♥︎

Om vi beveger oss til den ytre delen av gangen har jeg hengt opp 8 smale skoskap fra IKEA. De er så enkle og fine, og i vårt tilfelle veldig praktiske. Her har vi nemlig to skoskap hver. De to første er pappa sine, to neste er mine, så har vi to til Dennis og de to siste til Oliver. Vi voksne har skoene vi bruker til hverdags i den nederste – er plass til 3-4 par. Mens ungene har alle skone sine i sin boks. Christopher og jeg har de resterende skoene som pensko, støvler, fjellsko – sko vi ikke bruker så ofte – i et stativ nede på vaskerommet.

I den øverste har ungene luer, votter, halser og hver sin refleksvest. Det tykkeste av luer og votter som hører vinteren til har vi pakket bort i hver sin kasse som de har i øverste hylle i klesskapet sitt frem til det blir kaldere igjen.

Christopher og jeg har hver vår regnbukse, skjerf, pannebånd, lue og lignende i vårt øverste skap.

Også har ungene hvert sitt dyr med to knagger på motsatt vegg – én til hverdagsjakken og én til barnehagesekken.

Så kommer vi til disse geniale knaggrekkene jeg kom over på kremmerhuset. De er på 60 cm hver, og jeg har hengt opp tre stykker etter hverandre. Disse knaggene bruker vi til jakkene til meg og Christopher, samt gjester. Det kjekkeste med disse knaggrekkene er riktignok hyllen over. Her skal vi få enda flere kurver og litt stæsj etterhvert.

Veggene skal males i en knæsj, deilig oransjfarge som gir en sterk kontrast til det sorte, samtidig som tredetaljene gir rommet en behagelig ro. Det gleder jeg må SÅ mye til. Vi skal også gjøre noe spennende i taket. Jeg vurderte lenge å lage spiletak, men nå tror jeg at jeg har funnet på noe som blir enda kulere.

Fortell meg gjerne hva du synes så langt!

Legg igjen en kommentar