SLIK SER VÅRE HVERDAGSRUTINER UT

Nå skal jeg gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge, men som jeg bare har utsatt. Det hender at dere spør hvordan og når barna mine sover og spiser. Gjerne om dere har barn på samme alder. Å utveksle erfaringer og å høre hvordan andre får hverdagen til å gå opp er alltid spennende! Under her har jeg derfor listet opp en helt vanlig hverdag for oss – der Dennis skal i barnehagen og Christopher på jobb.

kl. 06.00

Dennis kommer tassende inn på soverommet vårt og kryper opp i sengen vår hvor han legger seg ned innerst mot veggen, ved siden av meg.

kl. 06.30

Oliver pleier å våkne, noe som alltid vekker liv i Dennis igjen som har halvsovet den siste halvtimen. Plutselig er både energi- og lydnivå på maks styrke. Dennis løper inn på badet, Oliver kryper ivrig etter i den tro at han klarer å fly ut av sengen og lande på bena. Jeg holder han igjen i foten mens Christopher kler seg.

Deretter tar Christopher med seg guttene på badet i mens jeg går på rommene deres for å finne frem klær til dagen. Leverer dem til guttene på badet, før jeg fortsetter inn på kjøkken for å lage niste til Dennis.

kl. 06.45

Dennis kommer løpende fra badet. Ren og pen, pysjen er borte og klærne er kommet på. Han hopper opp i armene mine for at jeg skal løfte han opp på kjøkkenbenken. Morgenens høydepunkt! Å få hjelpe til med å lage kaffe til meg. Dette gjør han hver eneste dag, og synes det er så stas!

Vi lager dalgona kaffe (denne oppskriften), og Dennis heller alle ingredienser oppi glassene, plukker ut isbitene fra formen og holder mikseren selv. Super flink!

kl. 08.15

Vi tar med oss barnehagesekk, iskaffen min og barna ut i bilen. Christopher er et vrak på morgenen og bruker mye lengre tid på å våkne enn meg. Derfor er det jeg som kjører, mens han prøver å holde seg våken i passasjersetet. Vi setter kursen mot barnehagen, og Oliver sovner nå i bilen for sin første dupp.

kl. 08.40

Dennis er levert i barnehagen. Oliver sover i baksetet, og omtrent annenhver dag sover Christopher i fremsetet også. De dagene er skikkelig kjedelige. Mens når han er våken pleier vi å kjøre en liten tur. Titte på fine hus, nye byggefelt eller eventuelt gjøre ærend om vi har noen. Vi kjører rundt til Oliver våkner – som regel til kl. 09.30. Om det er fint vær kjører vi ofte bare rett hjem, og jobber i hagen, med bildøren åpen.

kl. 10.00

Det er tid for Oliver sin frokost! Dennis spiser forresten i barnehagen like etter levering. Oliver ammer omtrent hele natten, så han er sjeldent sulten når han våkner. Etter første dupp er han derimot klar for mat. En porsjon babygrøt står oftest på menyen.

De neste timene pleier Christopher og jeg til å bruke på oppussing, ukeshandling, jobbing i hagen, husarbeid og lignende.

kl. 12.30

Vi ammer, og så sovner Oliver for sin andre dupp et eller annet sted mellom klokken 12.30 og 13.00. Han sover som regel rundt én time på denne duppen også.

kl. 14.00

Bilen fylles opp av meg, Christopher og Oliver. Nå skal Christopher på jobb, og vi fortsetter til barnehagen for å hente Dennis etter at vi har sluppet pappaen av utenfor Egon.

kl. 15.00

Vi har som regel kommet hjem, hengt fra oss klær og pakket ut av sekker på denne tiden. Kanskje har vi til og med fått tid til å leke litt, men nå er det middagslaging som står for tur. Dennis elsker å hjelpe til med matlagingen, så dette måltidet lager vi ofte sammen alle tre. Oliver sitter på kjøkkenbenken og følger godt med, i mens Dennis står på krakken sin og hjelper til med kutting, røring eller steking.

kl. 15.30

Vi spiser middag! Etterpå pleier vi å ta det rolig enten ved å spille spill, perle, tegne, lese bok eller lignende aktiviteter. Er Dennis ekstra sliten setter vi kanskje også på en koselig film. Det er godt å roe kroppen godt ned etter en lang og fartsfull dag i barnehagen.

kl. 18.00

Jeg lager kveldsmat til guttene. De velger ofte babygrøt, og deler da én porsjon tilpasset et barn på 1 år… Veldig småspiste gutter! Ellers lager jeg brødmat, litt frukt, egg, av og til smoothie etc. Dennis får så se barne tv i mens jeg ammer og legger Oliver.

kl. 18.30

Det er Dennis sin tur! Vi går på badet for å ta kveldsstell, pusse tenner og ikke minst spise fluor – kveldens høydepunkt! Deretter leser vi alltid ei bok på sengen, ber aftenbønn og synger nattasang. Dennis sovner omtrent før jeg har rukket å gå ut fra rommet. Han er nå inne i en periode hvor han legger seg og sover kjempe fint! Så deilig.

Oliver derimot pleier å våkne et par ganger i løpet av kvelden, men roer seg vanligvis fort og sovner igjen. I 23 tiden vil han derimot ha pupp, så jeg tar han med meg inn i sengen vår hvor vi ammer for så å sovne begge to. Christopher kommer som regel hjem et sted mellom kl. 00 og 01.30.

Nå er jeg spent på hvordan dette ser ut i forhold til deres hverdagsrutiner? Gjerne om dere har barn på samme alder! Fortell i kommentarfeltet!

2 kommentarer om “SLIK SER VÅRE HVERDAGSRUTINER UT”

  1. Må virkelig Christopher stå opp sammen med dere klokken 06.30 for å stelle ungene og være med deg å levere i barnehagen??? Og for å kjøre tur med dere??? Når han har vært på jobb til kl 01.30???😳😱😳😱😳😱😳 Det er det verste jeg har hørt, stakkars mann.

Legg igjen en kommentar