LCHF: TORTILLALEFSE OG TACOKRYDDER – taco på lavkarbo

Taco! Jeg elsker taco, og vi har hatt det som fast middag minst én gang i uken helt siden vi flyttet sammen for fire år siden! Jeg har laget denne retten på ganske mange ulike vis ettersom jeg har vært igjennom flere ulike livsstilsendringer i løpet av disse fire årene.

Jeg har riktignok spist taco som en salat oftest. Det er super enkelt og selvsagt innafor på lavkarbo. Bare dropp lefsen og spis alt med gaffel fra fatet. Overraskende godt!

Men dersom du spiser taco like ofte som meg blir du fort lei av tacosalat. Da er det gull verdt å slå til med hjemmelagde tortillalefser – lavkarbo style – en gang i blant. I dag prøvde jeg meg på en ny oppskrift med bare to ingredienser ettersom det var det jeg hadde i kjøleskapet! SÅ enkelt og skikkelig godt.

TORTILLALEFSER

DU TRENGER
Nok til 5 små tortillalefser (lik som jeg har på bildene) evt 3 store i vanlig stekepanne.

4 egg

1 boks kremost med kryddersmak fra tine

SLIK GJØR DU

Pisk kremosten og eggene sammen til all kremosten er løst opp. Bruk gjerne en håndmikser så går det litt fortere. Deretter er det bare å steke i smør i ei stekepanne på middels varme – akkurat som å steke pannekaker. Ikke vær redd for å ha for tynt lag med røre i panna, for de tykner når de stekes.

To slike små lefser holdt i massevis til en skikkelig god middag for meg. Jeg fylte den ene lefsen min med creme fraiche, ost, kjøttdeig, salsa, guacamole, agurk, paprika og jalapeño. Mens den andre hadde jeg kun kjøttdeig, salsa, masse ost, guacamole og creme fraiche i.

TACOKRYDDER

3 ss cumin

2 ss chilipulver

1 ss paprikapulver

2,5 ts løkpulver

2,5 ts hvitløkspulver

2,5 ts oregano

1 ts malt koriander

2 ts himalayasalt (evt. vanlig salt)

1 ss pepper

1 ss tagatesse

Bland alt sammen og oppbevar tørt i et krydderglass. Bland 3 ss krydder til én pakke kjøttdeig á 400 gram.

HUSK
Hjemmelaget guacamole av most avokado, salt, pepper og litt sitronsaft. Raspet ost er mega godt til taco. Creme fraiche eller sæterrømme er også must have.

HÅPER DET SMAKER!

Legg igjen en kommentar