LCHF: JORDBÆRSALAT – PERFEKT TIL GRILLMATEN

Denne deilige retten lagde og smakte jeg for første gang i går – herlighet så godt! Faktisk hadde jeg aldri hørt om jordbærsalsa før den dukket opp på denne bloggen for en liten stund siden. Bildene såg så fristende ut at jeg bestemte meg for å prøve og lage den til koldtbordet vi skulle ha på nasjonaldagen. Jeg synes dog det er mer naturlig å kalle den en jordbærsalat i stedet for jordbærsalsa som det egentlig heter.

DU TRENGER

2 kurver jordbær

1 rødløk

1 lime

4-5 skiver jalapeño fra glass

en liten bunt frisk koriander

salt og pepper

SLIK GJØR DU

Start med å kutte opp jordbær i store biter. Jeg delte de små bærene i to, og de litt større i fire eller seks. Kutt deretter rødløken i passe store biter, og finkutt jalapeño og koriander. Skvis over saften av en lime og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, mens pepper kan du med fordel ha litt mer av.

Jeg syntes salaten var aller best når jeg lot den stå ett døgn i kjøleskapet. Da fikk alle smakene blandet seg mer sammen og møtes på midten. Da jeg smakte på den samme dag føltes det mer som et eneste virvar av søtt, surt og sterkt. Med andre ord! Lag salaten ett døgn i forveien, og sett den under plast i kjøleskapet frem til servering.

Håper det smaker! Perfekt som tilbehør til grillmaten!

Legg igjen en kommentar