JEG ER BITT AV PLANTEBASILLEN!

Når jeg ikke trodde jeg kunne ha flere interesser og hobbyer – om man kan kalle planter en hobby – oppdaget jeg plutselig at jeg er i ferd med å få skikkelig grønne fingre! Herlighet så gøy og koselig det er med planter. Å se dem vokse og utvikle seg. Mestringsfølelsen når de ser ut til å trives så bra. Ikke minst gir det rommet en behagelig ro, og bedre luftkvalitet! Grønne planter i alle mulige størrelser og fasonger er noe av det fineste i en stue etter min mening. Gjerne så mange at du ikke er sikker på om det faktisk er en stue, eller om du er kommet inn i en blomsterbutikk.

Jeg har langt i fra mange planter enda, men ettersom det er dyrt å kjøpe inn en hel haug på en gang, startet jeg i stedet med én monsterastikling. Den kjøpte jeg av en privatperson på nett til bare en hundrelapp! Først fikk den vokse seg større i potten sin, og nå har jeg delt den i mange flere monstera som skal få komme i jord og egne potter om en liten stund. Jeg har også hentet inn eføy fra hagen som jeg holder på å gro røtter på for å lage en nydelig klatreplante! Også har jeg i et svakt øyeblikk tatt meg en tur på plantasjen og hentet hjem et par nye plantebabyer i tillegg. Som jeg forresten også har tatt stiklinger av for å få fyldigere. Dette er sååå gøy!

Denne plantebasillen ble kastet over meg nå i vår. Mulig det var etter at jeg nistirret på alle episoder av Tid For Hage og Hagetid hver eneste kveld etter at ungene var lagt. Det gav meg masse motivasjon til å gjøre hagen skikkelig fin, samtidig som jeg fikk en enorm interesse for planter – både innendørs og utendørs.

Jeg har lastet ned en app som heter Vera – genial om du har en del planter. Der kan du gi alle plantene hver sin profil slik at du enkelt husker navn, ser bildet, hvor den står og hva den trenger av lys og vann. Du kan også føre inn når den sist fikk ny potte, vann og ikke minst kan du velge å få varsler når planten må vannes! Helt genialt.

Nå gleder jeg meg veldig til å skape og ta vare på masse, masse planter her hjemme – både utendørs og inne. Ikke minst gleder jeg meg til å vise dere underveis i prosessen! Men dette er altså mine første planteprosjekter. Tenk at alt startet med én monsterastikling, så var jeg solgt! Denne monsteraen betyr derfor ekstra mye, og er vel på mange måter favorittplanten må jeg innrømme.

🌱☀️🌿

Legg igjen en kommentar