DETTE LURER DERE PÅ – JEG SVARER!

Er dere forlovet, og plan om å gifte dere engang i fremtiden?

Nei, vi er ikke forlovet enda, men forhåpentligvis snart – hint, hint Christopher 😂

Uansett når (eller om) vi forlover oss har vi ikke lyst til å gifte oss enda, men vente noen år til ungene er litt større og vi har fått spart masse til et skikkelig fint og magisk bryllup. Vi har begge lyst til å gifte oss en gang i fremtiden, men om det er i kirke eller på ei strand, i Norge eller utlandet aner vi ikke. Skal ikke se bort i fra at det blir noe litt utenom det vanlige.

Om du hadde fått jenter hva ville du isåfall kalt de, hvilke jentenavn liker du?

Jeg føler ikke jeg har en spesiell kategori for hvilke jentenavn jeg liker, men før vi visste kjønnet til barna hadde vi lister for jentenavn også. Husker ikke hvilke andre navn vi hadde på listene, men jeg husker at om Dennis hadde blitt jente hadde han nok hett Leah Sophie. Mens med Oliver sto vi mellom Ingrid og Amanda som begge er familienavn, og landet vel i grunn på sistnevnte før vi fant ut at det var en liten gutt denne gang også.

Hvilke planer har dere for 17.mai?

Christopher begynte på jobb igjen i dag etter å ha vært permittert i syv uker. Han skal derfor jobbe på 17.mai. Guttene og jeg drar bort til mamma for å grille.

Har dere plan om å pusse opp andre rom i huset eller er dere helt ferdige?

Jeg trodde vi skulle være ferdig etter at vi gjorde dette evige stue-kjøkken-gang prosjektet ferdig, men den gang ei. Blir man noen gang ferdig med å pusse opp, egentlig? 🙈 Det dukker stadig opp nye prosjekter… Neste på listen er badet oppe, men vi har også lyst til å ta hele underetasjen en gang i fremtiden også. Nå er vår del av kjelleren en eneste stor bod med vaskemaskin og tørketrommel, men planen er at det skal bli et stort og pent vaskerom en dag, med boblebadekar og muligens et toalett til. Tre litt mindre boder og et litt større oppholdsrom/gjesterom/kjellerstue.

Hvor finner du inspirasjon i forhold til oppussing av hjemmet?

Pinterest! Følger også en del brukere på Instagram, men der føler jeg det går mye i den samme, moderne stilen. For å få litt flere idéer utenom det vanlige og som skiller seg ut er det Pinterest som er tingen! Også ELSKER jeg tv-programmet Tid For Hjem!

Når tenker du at Oliver skal begynne i barnehagen?

Han har fått plass i samme barnehage som Dennis fra midten av august nå i år! Det blir veldig spennende – han som er skikkelig mammadalt og enda veldig avhengig av puppen. Krysser fingrene for at det går seg til like bra som det gjorde med storebror.

Blir du noen gang lei av å være på diett? Eller hadde du hatt lyst til å bare spise alt. Jeg kjenner på selv i alle fall.

Jeg føler ikke selv jeg er på diett. Ser heller på det som en livsstil jeg har valgt. Innenfor lavkarbo er det så ekstremt mye god mat at jeg synes i grunn det er vanskelig å bli lei, men jeg skal ikke legge skjul på at det i blant frister med en frappe, poteter eller kinamat. Det skjer ikke så ofte, men når lysten melder seg gir jeg som oftest etter til akkurat dét ene måltidet også er jeg ferdig med det – samtidig som jeg passe på å velge det beste og sunneste alternativet. Det har vist seg å fungere best for meg!

Dersom jeg bare skyver lysten unna dag etter dag opplever jeg heller at jeg til slutt går på en skikkelig smell og skeier helt ut, noe jeg verken ønsker eller trives med. La oss ta McDonalds som et eksempel! Det er i grunn ikke noe som går veldig godt sammen med lavkarbo, men dersom jeg craver McDonalds velger jeg gjerne chicken nuggets og søtpotet fries – som er et mye bedre alternativ enn burger med vanlig brød og pommes frites (sett fra et lavkarboperspektiv). Behovet er dekket uten at det går for hardt utover kropp og helse!

Det ble et langt svar, men for å prøve og oppsummere kort handler det om balanse. Ettersom jeg har valgt dette som en livsstil jeg forhåpentligvis trives med livet ut er det klart jeg må unne meg noe som ikke er 100 % lavkarbo i blant for å kunne trives med dette kostholdet.

Hvordan var det å være i isolasjon? Hvordan underholdt dere ungene inne, og hvordan fungerte det med vanlige rutiner?

Jeg må innrømme at det ble litt intenst til tider, men jeg takker samtidig Gud og høyere makter for at vi har et hus med en så fin hage. Det hjalp veldig, spesielt for Dennis, å leke noen timer ute i hagen vår hver dag. Men jeg skal ikke legge skjul på at vi ønsket å dra på turer rundt i nabolaget, i skogen og se litt andre fjes enn våre egne i løpet av de to ukene. Når det er sagt synes jeg egentlig det gikk forholdsvis greit likevel. Vi holdt på faste mat- og soverutiner, noe som gjorde dagene forutsigbare til tross for at de etterhvert fløt sammen i én eneste lang søndag.

Vi lekte også masse! Satte opp telt i stuen, bakte, teipet bilbane på gulvet, lagde påskepynt, malte og gjorde det vi kunne for å underholde barna best mulig!

Var det noen som handlet inn til dere når dere var i isolasjon?

Ja, vi fikk god hjelp av både venner og familie som kom med handleposer og satte på trappen vår! Veldig takknemlig for det!

Er du fornøyd med fotobøkene du har laget? Tenker du å lage flere bøker fra ungene, eller blir det bare første året og barnehagen?

Veldig fornøyd! Jobber en del med Oliver sin bok på kveldstid nå faktisk. Tenk at han nærmer seg ett år allerede! Tiden flyr. Planen er at de skal få ei bok hver fra det første året, ei bok hver fra barnehagetiden, ei felles familiebok fra hver ferie/reise og ei felles familiebok med høydepunktet fra hele året.

Hvordan går det med sveisingen?

Så spennende! Det nærmer seg oppstart nå – jeg starter utdanningen i august nå når Oliver begynner i barnehagen. Gleder meg!

Hvorfor har aldri Oliver sko på bena, men sokker? Er vel ikke så dyrt med «sokkesko».

Det er ikke anbefalt at barn har på seg sko før de kan gå skikkelig. Jeg må innrømme at vi likevel har hatt på han sko 2-3 ganger når vi har vært ute og lekt, og det har vært vått på bakken. Klart vi kunne brukt sokkesko eller stones, men føler ikke vi har hatt behov for det. Han bruker som regel bare sokker da han uansett bæres, også har vi sko stående klar til den dagen han lærer seg å gå.

Du nevnte en gang at du skulle være på TV. Når og hva skal du være på TV for?

JA! Det er så spennende. Nå nærmer det seg. Kan enda ikke si hvilket tv-program det gjelder, men sesongen «min» kommer nå i Juni! Kanalen er TV2, og det som skal sendes er utdrag av videoen fra fødselen min. Har du ikke sett videoen enda kan du gjerne se den under her.

Hvor lang tid tok det fra Oliver ble syk til han ble feberfri?

Husker han fikk feber på en onsdag og hadde vel feber i 7-8 dager, men sykdomssymptomer i cirka 11 dager.

Hvordan går det med smokkeslutt?

Det har gått kjempe fint og over all forventning! Dennis spurte etter smokken et par ganger de første dagene, men forsto at babyfiskene nå hadde overtatt dem. Nå som det har gått noen uker virker det som han har glemt av hele smokken. Han sovner i det sekundet hodet treffet puten hver eneste kveld, og trøstes ellers fint med kos om han er lei seg. Smokken er herved historie! Stolt mamma.

Kan jeg få spørre om hvor det okergule pleddet som han har rundt seg er kjøpt? Eller er det strikket? Isåfall hva heter teppet og hvilket garn er blitt brukt? Var så fint!!

Pleddet har min kjære mamma strikket til meg og jeg elsker det! Sendte kommentaren din over til henne, og her er svaret:

Det er rilleteppe. Strikket med gullungengarn(5 kr pr nøste går til barnekreftforeningen) i stedet for 6 nøster som står i oppskriften, har jeg brukt 10 nøster.

Hvordan har det gått med Oliver og BLW? Kanskje du kunne skrevet et innlegg om det?

Det har egentlig gått ganske fint, men jeg har funnet en slags mellomting mellom BLW og kun mating med skje som fungerer best for oss. Oliver er nemlig en skikkelig puppeglad gutt og velger gjerne morsmelk til alle dagens måltider om han kan det. Det tok derfor ganske lang tid før han fikk i seg noe særlig med fast føde da han kun spiste selv. Vi innførte derfor babygrøt som kvelds og frokost da han var rundt 9 måneder (og fremdeles nesten bare levde på morsmelk).

Så nå får han grøt morgen og kveld, men spiser ellers alle andre måltider helt selv, i biter og er kjempe flink til dét. Også ammer han inni mellom.

Da tror jeg at jeg fikk svart på alle spørsmål som har kommet inn siden sist! Har du ikke fått svar på ditt – spør gjerne igjen under dette innlegget så tar jeg det med neste gang!

Legg igjen en kommentar