Har man ikke mulighet til å dra på fjellet nå i påsken, så får man gjøre det beste man kan for å få fjellet hjem til hagen. For eksempel ved å steike pinnebrød over grillen på terrassen. Pinnebrød er super bålmat, og er en klassiker når man er på fjellet. Det er også skikkelig koselig og gøy for barna å kunne steike sin egen mat. Dennis syntes i hvert fall det var kjempe spennende å steike sitt pinnebrød, på en pinne fra hagen, over grillen på terrassen.
OPPSKRIFT PINNEBRØD
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss olje
ca. 1,5 dl vann
Slik gjør du:
Bland sammen det tørre.
Tilsett olje og vann og rør til en glatt, ikke for klissete deig.
Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
Stek over bål, evt grill som vi gjorde. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.
Oliver likte også pinnebrødet veldig godt, men syntes det var aller best med en slurk melk på siden. Vi tok på oss godt med klær og satte oss ut på terrassen i det kveldssolen skinte rett på sittegruppa. Det var SÅ koselig.
Nå gjenstår det bare å få ordnet det skikkelig koselig både i hagen og terrassen. En real luke- og vaskejobb er det som står på dagsplanen de neste dagene.
ET GODT PÅSKETIPS FRA MEG TIL DEG!