STRIKT LAVKARBO – DETTE SPISER JEG I LØPET AV EN DAG

Det er en stund siden forrige matplan her nå. Eller, matplan blir muligens feil ord, for jeg følger absolutt ingen plan. Ikke teller jeg verken kalorier eller karbohydrater heller. Jeg veier ikke maten – det eneste jeg passer på er å spise mat uten for mye sukker og karbo. Etter over to år med denne livsstilen trenger jeg vanligvis ikke lese på næringsinnholdet heller, alt går på automatikk. Derfor er dette et veldig tilfeldig eksempel på hvordan en helt vanlig matdag ser ut i mitt liv. Disse innleggene har vært super populære tidligere, så da slår jeg til med et nytt og oppdatert ett!

Først vil jeg bare presisere som jeg alltid gjør; når man lever en lavkarbolivsstil, i alle fall strikt lavkarbo (ketogent) spiser man mye fett. Det er dét som er energikilden til kroppen når vi kutter ut karbohydrater, og det holder oss mette lenge. Mange spiser derfor færre måltider enn man ellers ville gjort fordi vi rett og slett ikke er sultne i mellom. Fett metter! Mengden kan derfor se lite ut, men om man regner over vil man se at det store fettinnholdet gjør at kaloriinntaket likevel er innenfor normalen.

FROKOST – kl. 06.00

Lavkarbo iskaffe – dalgona style! Den er både en herlig oppkvikker på morgenkvisten, skikkelig god og holder meg mett lenge. Den perfekte start på dagen.

Oppskriften delte jeg i forrige uke, du finner den HER!

LUNSJ – kl. 14.00

To brisk knekkebrød (blå pakke) toppet med en halv avokado som jeg har most sammen med krydder og litt sitronsaft. En av mine favorittlunsjretter for tiden!

MIDDAG – kl. 20

Den andre halvdelen av avokadoen etter lunsjen moste jeg sammen på samme måte som tidligere på dagen, men i tillegg tilsatte jeg også litt stekt bacon. Jeg stekte meg en stor kotelett i en god klatt smør (som jeg helte over maten etter steking for å få i meg alle godsakene) også kokte jeg sellerirot i terninger som jeg også hadde til! Skikkelig, skikkelig godt!

Helt til slutt vil jeg også legge til at det som er riktig mengde mat for meg ikke nødvendigvis er det samme for deg. Jeg spiser alltid når jeg er sulten og stopper når jeg blir mett – lytter til kroppen! Måltidene og bildene er mer ment som inspirasjon og et tilfeldig eksempel, enn en slavisk plan du bør følge.

Legg igjen en kommentar