SLIK LAGER DU EN KRAFTIG, LAVKARBOVENNLIG OG SUKKERFRI KARANTENE-ISKAFFE!

Jeg har lenge vært altfor avhengig av tine sin iskaffe – den grønne, brasil trippel espresso heter den vel. En skikkelig kraftig og smakfull iskaffe full av koffein. Perfekt for en småbarnsmamma som sover litt for få timer hver eneste natt. Jeg hadde en periode der jeg drakk én slik iskaffe hver eneste morgen, og det sier seg selv at det blir fryktelig dyrt i lengden. Men det som var hovedgrunnen til at jeg ønsket å kvitte meg med denne uvanen var rett og slett at den absolutt ikke er forenelig med et lavkarbokosthold – med sine over 30 karbohydrater i bare én enhet!

Jeg prøvde lenge å lage tilsvarende hjemme som var både uten melk og sukker – lavkarbovennlig med andre ord, men fikk det ikke til! Jeg hadde vel egentlig gitt opp da den såkalte karantenekaffien plutselig kom på moten. Mamma sendte meg en magisk oppskrift, som jeg likte skikkelig godt. Jeg forandret likevel litt på mengde og ingredienser for å få den akkurat slik jeg liker – med kraftig smak og en skikkelig stor og god porsjon!

Med så mye fett i seg fungerer den ypperlig som et eget måltid, eller en såkaldt fett(is)kaffe. Perfekt for oss som lever en lavkarbolivsstil. Nå drikker jeg en slik diger kopp hver eneste morgen, og den holder meg mett til langt ut på dag. Jeg slipper å tenke på verken sult eller mat før middagen kommer på bordet ut på ettermiddagen.

ÉN STOR PORSJON KARANTENEISKAFFE
aka hjemmelaget, sukkerfri og lavkarbovennlig tine iskaffe – den grønne

Du trenger:

isbiter
1,5 dl kremfløte
1 dl vann

1 ss instant kaffe (extra sitt eget merke er best!)
2 ss tagatesse
1 ss kakaopulver
2 ss fløte
1 ss vann

Slik gjør du:

Start med å fylle glasset opp med isbiter. Hell så over 1,5 dl kremfløte og 1 dl kaldt vann og la dette stå og godgjøre seg i mens du lager selve kaffeen. Ha alt det tørre i et lite glass/bolle, og tilsett 2 ss fløte og 1 ss vann. Bruk så en mikser til å piske alt sammen til det er luftig og fast. Legg kaffeblandingen på toppen av glasset ditt og bland så alt godt sammen.

Husk at ikke alle mager tåler tagatesse like godt. Jeg reagerer ikke på denne, men om du får løs mage av tagatesse vil jeg anbefale deg å bytte den ene spiseskjeen med sukrin eller annen søtning i stedet. Bare husk at tagatesse er 2 x så søtt som sukrin.

HÅPER DET SMAKER!

2 kommentarer om “SLIK LAGER DU EN KRAFTIG, LAVKARBOVENNLIG OG SUKKERFRI KARANTENE-ISKAFFE!”

  1. Åå, denne må jeg prøve 😄 elsker også tine sin trippel espresso iskaffe 🙊

  2. Prøvde meg på denne i dag, og den var knallgod! Jeg var redd jeg skulle reagere på tagatessen, så jeg brukte bare 1 ss, og det holdt helt fint. Ingen magebesvær heller 🙂 Denne skal jeg lage flere ganger!

Legg igjen en kommentar