LCHF: blomkålpizza med urter og mozzarella

Jeg har spist lavkarbo litt av og på i 2 år nå, og jeg har faktisk ikke prøvd meg på blomkålpizza før nå. Var redd den ville bli vassen og vanskelig å spise. DER TOK JEG FEIL! Bunnen holder seg sååå godt sammen, luftig og god, og skorpene er til og med sprø.

DU TRENGER

BUNN
et blomkålhode
2 egg
200 gram raspet ost
1ts himalaya salt (evt vanlig salt)
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts peppermix

TOPPING
en boks kremost med smak av urter
200 gram raspet mozzarella
noen skjeer pesto

Server gjerne med creme fraiche og ruccola.

SLIK GJØR DU

Start med å dele blomkålhodet i grove biter og ha så bitene oppi en blender eller foodprosessor. Kjør til blomkålet er finmalt. Bland så i egg og krydder, kjør igjen. Helt til slutt har du oppi osten og kjører hele massen til alt er blandet. Ha «deigen» over på et bakepapir som du har penslet ørlite olivenolje på. Kna den ut til den er omtrent 1 cm tykk.

Stek på 230 grader på varmluft i cirka 12 minutter.

Ta pizzabunnen ut av ovnen og fordel kremosten utover den varme bunnen. Etter en liten stund er kremosten blitt myk og veldig enkel å smøre ut.

Ha så over raspet mozzarella, gjerne ujevnt fordelt og med litt klumper her og der. Fordel mindre klatter med pesto over det hele og send brettet inn i stekeovnen igjen. Fremdeles på 230 grader varmluft. Pass på, for resten her går fort. Ta den ut når osten er smeltet, gyllen og du er fornøyd med fargen på skorpen rundt.

Regner med jeg hadde min inne i 5-6-7 minutter. Jeg toppet min med creme fraiche og ruccola, og det smakte sååå godt! Enormt god varm, men faktisk ganske god kald, rett fra kjøleskapet dagen etter også.

Velbekomme og håper det smaker!

Anbefales!

2 kommentarer om “LCHF: blomkålpizza med urter og mozzarella”

Legg igjen en kommentar