7 DIY AKTIVITETER DU KAN GJØRE I PÅSKEN

Mulig dette innlegget kommer litt sent ettersom dette faktisk er siste dag i påskeferien, men siden Norge fremdeles er i lockdown i minst ei uke til kan du absolutt benytte tipsene den neste tiden også! Kanskje vi kan lage en ekstra lang påske i år..?

BLÅS OG MAL PÅ EGG

Dette gjorde vi ganske tidlig. Stikk små hull i eggene og blås dem tomme. Skyll gjennom så de ikke råtner og lukter etter en liten stund. Mal så eggene, tørk og heng opp til pynt eller gi i gave til besteforeldre. Eggene kan også enkelt pakkes ned i en eggekartong og benyttes som pynt år etter år.

SÅ KARSE

Å så karsefrø hører med til påsken, og det er i tillegg perfekt for barna ettersom karse vokser ganske fort! Det er blitt et høydepunkt for Dennis å vanne karsen vår hver morgen, og se hvor mye den har vokst siden dagen før.

LAG PÅSKEPYNT

Vi har laget så mye påskepynt i år at vi har nok til å fylle hele huset! Haha, noe har derfor blitt gitt bort til familie, men det meste skal forsiktig pakkes ned i påskekassen og tas opp igjen til neste år også. Det er jo så koselig å mimre når man pakker opp den hjemmelagde påskepynten år etter år.

Et lite tips er å kjøpe en slik hobbykasse som de selger på rusta til bare 149,- der er det ekstremt mye gøy oppi!

LAG EN KLINKEKULE-BANE

Ta vare på tomme doruller, kjøkkenruller og ruller fra innpakningspapir. Til slutt har du nok til å teipe dem fast på ei pappeske, og lage tidenes kuleste bane for klinkekuler, små biler eller pompom baller. Dennis syntes dette var fryktelig fascinerende og har lekt masse med den. Det beste av alt er at den bare kan trøs flat og gå rett i papirdunken når barna er lei.

LAG DINE EGNE TELYS

Kakk toppen av eggene, skyll og tørk. Mal gjerne egget før du fortsetter, så blir det ekstra koselig! Skrell så et telys, ha talgen i en liten kjele og veiken i bunn av det tomme egget. Varm opp talget i vannbad, og hell forsiktig oppi egget til du har dekket 2/3 av veiken. La det stå i et par minutter så har det tørket og er klar til å tennes. Bruk gjerne eggeglass når du tenner lysene så står de helt stødig.

Veldig koselig å tenne dem med frokostbordet for eksempel!

TROLLDEIG

Av trolldeig kan du lage så mangt. Bland 2 deler mel, 1 del salt og 1 del vann. Kna, form og la kreativiteten blomstre. For eksempel kan du lage små egg som vi gjorde. Husk å lage hull om de skal henges opp, det gjorde vi enkelt med et sugerør. Tørk så på 70-80 grader på et bakepapir i stekeovnen til de er blitt harde. Dunk gjerne med ei skje for å høre om de er ferdige – lyden skal være hard, ikke hul. Våre sto vel i 2-3 timer om jeg husker riktig.

Når de er helt kalde malte vi eggene og hang dem opp i greiner på spisebordet.

STRIKK DINE EGNE PÅSKEHØNER!

Disse har min flinke mormor strikket, tovet og heklet. Oppskrift ligger gratis på Sandnes garn, og heter PÅSKEHØNER og PÅSKEHANER.

Legg igjen en kommentar