INTERIØR: LILLEBROR SITT ROM

Det er vel rundt en måned siden Oliver begynte å sove på eget rom, frem til det sov han i vår seng sammen med oss. Da han ble syk tok vi riktignok et par steg tilbake igjen, og mesteparten av nettene har han sovet sammen med oss. Nå som han er frisk tenker vi det er på tide å prøve og avvende nattammingen sakte men sikkert. Første steg var å få ordentlig orden på rommet hans – det har jeg derfor puslet med de siste dagene. Nå er det sååå koselig der inne, og begge guttene elsker å leke sammen på rommet hans på dagtid. Dennis lukker gjerne igjen døren også, så hører vi bare barnelatter og prating gjennom veggen ut mot stuen.

Oliver har jo en hel haug med leker i kassen sin som vi pakket bort fra rommet til Dennis da jeg gikk gravid. Alle babylekene ble sortert ut, og Dennis valgte hvilke leker lillebroren skulle få. Han syntes derfor det var kjempe gøy å leke med lekene han ikke har sett på ett år, og som lillebror nå har overtatt.

Jeg har også fått hengt opp rullegardiner og hyller på veggene disse siste dagene.

Planen for å kutte nattammingen er i første omgang å la Oliver sove hele nettene i egen seng. Om han våkner på natten og vil ha pupp, ammer jeg inne på rommet hans også legger jeg han ned i sengen sin igjen. Frem til nå har han fått komme inn til oss ved første nattmåltid, også samsover vi resten av natten.

Denne metoden fungerte utmerket med Dennis, og han avvente nattammingen helt naturlig uten savn, gråt eller unødvendig stress. Jeg håper det går like knirkefritt med Oliver. Han er tross alt mye mer avhengig av og glad i ammingen enn Dennis var. Regner ikke med at lillebror slutter naturlig rundt ettårsdagen som Dennis gjorde med andre ord. Men det gjør meg heller ingenting! Jeg synes amming er skikkelig koselig, og ikke minst er det veldig god næring og bra for helsa til Oliver. Men akkurat om natten tenker jeg vi begge kan ha godt av å sove uten oppvåkninger hver andre til tredje time.

Jeg har ikke fått bilde av Oliver i rammen enda, men planen er å bruke et av nyfødtbildene. Den hyllen blir nemlig en liten påminnelse om hvor liten han var da han ble født. Prematurlua som mamma strikket til han står derfor i hjørnet, også har jeg hengt den første bittelille bodyen han hadde på seg på en bøyle under. Tenk at han allerede har lagt på seg 8 kilo på disse 10 månedene. Helt utrolig å tenke på!

Det grønne barnerommet med skogen og dyrene i den som tema. 🦉🌱

Legg igjen en kommentar