LILLE OLIVER HAR BLITT SMITTET 😭

Like etter at vi kom hjem fra vaffeldatén vår i går, fikk lille Oliver plutselig feber. Den skjøt raskt i været, og stoppet ikke før vi gav han paracet i det temperaturmåleren viste 40 grader. Han ynket og klaget seg veldig, både i våken og sovende tilstand. Natten ble lang, selv om han sov store deler av den. Lille skatten lagde klagende lyder i søvne i timevis, og feberen hans steg raskt i været igjen bare et par timer etter at han hadde fått stikkpille. Skikkelig vanskelig og sårt å se han ha det så vondt, uten å kunne gjøre noe med det. Det stakk også ekstra i mammahjertet ettersom dette er første gang han er skikkelig syk i løpet av sitt 9 måneder gamle liv.

I løpet av dagen i dag har allmenntilstanden bare blitt verre, og vi besluttet derfor å kontakte vårt lokale legekontor. Der fikk vi beskjed om at det var stor mangel på leger, og at vår fastlege var i karantene. Dagens teknologi gjorde det likevel mulig for oss å kommunisere med han, via hver vår laptop i hver vår stue. Han besluttet raskt å henvise han videre til infeksjonslegevakten hvor vi var nå i ettermiddag.

Vi ble bedt om å kjøre på baksiden av bygget hvor det var slått opp et telt, og ikke komme ut av bilen. Der satt Oliver og jeg og ventet til det kom en heldekket lege ut av en container. Han gikk mot bilen vår, og viste tegn til at vi kunne følge han inn i containeren. Det hele var skikkelig surrealistisk og skremmende. Legen var veldig høy, og dekket av fullt verneutstyr! I ansiktet var det kun øynene hans som var synlige bak et plastdeksel. Oliver syntes også opplevelsen var skummel, og begynte å gråte ved synet av legen.

Inne i containeren sto det kun ei sykeseng, noen stoler og et bord fullt av forskjellig medisinsk utstyr. Der inne ble det tatt crp av Oliver, legen lyttet på lungene hans, målte temperaturen og gjorde en hel del tester før han konkluderte med at Oliver hadde en virusinfeksjon, og at alt tydet på at han er blitt smittet av covid-19.

Ettersom testkriteriene er blitt så strenge kunne han ikke teste Oliver for viruset før han eventuelt får pusteproblemer eller blir alvorlig syk, men han var altså ganske sikker på at det var koronaviruset som herjet i kroppen hans. Vi fikk god informasjon om hva vi skal se etter de kommende dagene, og så skal vi tilbake igjen på lørdag for at de skal følge ekstra godt med på han

Ettersom han er så liten, og ikke kan gi beskjed selv om han plutselig blir verre følges han heldigvis godt opp. Men fader, så skummelt det er å være hjemme alene med han og bare «vente» på at han skal få problemer med å puste. Jeg krysser alt jeg har for at det ikke kommer til å skje, og håper på det beste, men det er skikkelig skremmende å samtidig forberede seg på det verste.

Forutenom feberen og den dårlige allmenntilstanden har han forøvrig ikke andre symptomer på luftveisinfeksjon (enda). Eneste var tidligere i dag da det plutselig «veltet ut» masse slim fra munnen hans etterfulgt av brekninger, en del morsmelk i retur og til slutt magesyre.

Vakre, lille skatt! Måtte du snart bli frisk som en fisk igjen! Det er så uvandt at du er så stille, deler så få smil og ikke gjør annet enn å ligge på fanget mitt ♥︎

16 kommentarer om “LILLE OLIVER HAR BLITT SMITTET 😭”

 1. Uff stakkars liten. Masse god bedring. Hva skal dere se etter de kommende dagen?

 2. Lille skatt!<3 Masse god bedring, måtte han komme seg raskt! Må være helt forferdelig for dere å gå og vente. Sender styrkeklemmer.

 3. Kjente hjertet mitt knuste litt nå når jeg leste dette….
  Masse god bedring og håper han blir helt frisk snart
  Hilsen mamma til en 1 åring ❤️

 4. Sikker på at ikke poden har fått svineinfluensaen? Leste at du hadde det for et par uker siden og kan nok stemme m tidspunktet fra da du var syk til nå. Det du beskriver md slim på Oliver stemmer også m det du skrev om din ehen slim produksjon.
  Uansett covid eller svin. God bedring!!

 5. Utrolig Trist for lillemann 😢om det er coronna eller om det er influensa er ikke godt å si, siden han ikke er testet. Ville uansett ikke brettet det ut i en blogg. Man har jo heller ikke lov å legge ut bilder av barna sine på nett slik
  Så noe tydeligvis ingen her tør si høyt. er det seriøst så vannskelig å følge restriksjonene til fhi og regjeringen. Folk skal holde seg mest mulig hjemme alene ikke fly på besøk osv.
  Neida, la oss dra på vaffeldate med babyen. Og sikkert andre dater også
  Blir matt jeg.
  Med en liten baby bør man seriøst tenke litt lenger en nesetippen. Håper det at din egoisme ikke gir gutten senskader. Ingen vet nemlig hvordan viruset fungerer ennå.

 6. Veronica – de dro jo ikke til noen på vaffeldate? Om du leste innlegget hun skrev da, satt familien i bilen (samme gjeng som de bor med altså).

  Synes virkelig du kan spre dritten din en annen plass, tenk heller på de som nå går og er livredd for ungen sin. Skjerpings.

 7. Håper virkelig det går bra med dere alle. Ikke så enkelt å vite hva jeg skal si i en slik situasjon bortsett fra at dere får passe godt på og støtte hverandre. Og jeg har ikke hørt annet enn at det går meget bra med små barn og corona. Stay strong,stay safe,stay indoor.

 8. Jeg kan ikke fatte og begripe at noen kan komme med sånne uttalelser og kommentarer i en sånn situasjon. Ut i fra det jeg har lest og sett, har dere fulgt fhi sine anbefalinger til punkt og prikke.
  Du er så flink i denne triste hverdagen og jeg blir nesten litt irritert over hvor fint og koselig dere får det til sammen, bare dere! 😅
  Håper virkelig det går fint med dere og at minsten blir bedre fort. Ta godt vare på hverandre! 💞💘

 9. Håper virkelig lille Dennis snart kommer til seg selv igjen og blir frisk! Alltid fælt å se våre kjære så syke, og spesielt med et virus en ikke kjenner noe særlig til enda. Jeg ønsker bare å dele denne videoen med deg: https://www.youtube.com/watch?v=0hwmh14oQ2A. Kanskje ikke noe du ønsker å se på nå, og muligens feil tidspunkt å dele den. Meningen er ikke å tråkke på dere nå når dere allerede er i en sårbar situasjon, men jeg tenker vi alle har godt av å stoppe litt opp og reflektere over denne kampanjen. Jeg er ikke mor selv, og jeg har ikke en blogg. Jeg kan dermed ikke sette meg inn i din posisjon. Jeg skal heller ikke påstå at jeg selv aldri kommer til å dele bilder av mine eventuelle fremtidige barn selv. Men personlig tenker jeg at det er noen bilder som muligens burde vært forbeholdt familien og ikke ligge åpent på internett. En vet aldri hvilken skade det kan gjøre for barnet i fremtiden.

  Ønsker dere alt godt, ta vare på hverandre i denne tiden og masse god bedring til lille <3

 10. Ikke for å være dømmende men.. Vaffeldate, hvor da? Kjære mennesker, bli hjemme med barna i denne virustiden. Det har iallefall jeg gjort, mine barn får ikke ble med inn på rema 1000 for å handle mat engang. Masse god bedring til lillegullet!

 11. Anna: «ikke for å være dømmende» skriver du, men om du tar en titt på innlegget rett før dette (link HER) kan du se at vaffeldaten vår foregikk i vår egen bil – med kun oss i familien til stedet. Nei, vi drar absolutt ikke barna med på rema 1000 vi heller – jeg har ikke vært der selv engang. Kun pappaen i hus har truffet andre mennesker (og da kun noen få ganger på butikken) etter at tiltakene ble igangsatt 12.mars 😊

Legg igjen en kommentar