7 gøyale aktiviteter du kan gjøre med barna!

Slik får du dagene til å gå rundt nå i disse tider hvor både skoler og barnehager er stengt.

Nå som ekstremt mange foreldre landet over må være hjemme med barna ettersom både skoler og barnehager er stengt tenkte jeg det kunne være greit med noen tips til hva man kan finne på. For det å dra på besøk til andre er så klart utelukket og absolutt ikke noe man bør gjøre kun for moros skyld. Å leke ute bør også begrenses til et minimum hver dag, og det er da man må begynne å bli kreativ for å klare og tilfredsstille barnas aktivitetsnivå.

LAG TROLLDEIG!

Oppskriften jeg brukte var som følger; bland 1 del salt, 2 deler Mel, 1 del vann og 1 ss olje. Lag det du ønsker og stek så på 90 grader i 2-3 timer, evt lenger om det er veldig tykt. Bruk ei skje til å banke forsiktig for å kjenne om det er ferdig. Lyden skal være hard, ikke hul.

Kun kreativiteten setter stopper for hva du kan lage! Hånd- og fotavstøping, dørskilt, juletrepynt eller påskepynt? Vi trykket ut ulike dyr med pepperkakeformer og tredde dem på et grillspyd. Da de var ferdig stekt malte vi dyrene og nå bruker vi dem til eventyrfortelling!

BYGG FORT UNDER SPISEBORDET

Denne går vel aldri av moten! Finn frem alle husets pledd, tepper og dyner, og bygg tidenes kuleste fort under spisebordet. Her kan man både leke, lese bøker og kanskje til og med spise kveldsmat!

TREN I STUEN MED KROPPEN OG BARNA
Alle landets treningssentre er stengt. Kanskje pleier du å trene jevnlig? Hvorfor ikke ta ukens økt i stuen sammen med barna. Bruk kroppen, kreativiteten og barna som ekstra belastning. Kanskje noen ønsker et eget innlegg med tips til øvelser man kan gjøre hjemme?

BAK MASSE OG LAG GODE MIDDAGER FRA BUNN AV

Nå som de fleste av oss har en del tid til overs, og mest sannsynlig tilbringer mye tid innendørs er tiden inne for å inkludere barna i matlagingen. Gleden ved å lage mat finnes i de aller fleste barn veldig tidlig, spesielt om de får hjelpe til selv og ikke minst smake masse underveis! Bruk dagene til å både bake brød, boller og rundstykker, fyll opp fryseren med masse godt, samt lag middager som tar lang tid nå når du først har muligheten. Barna opplever mestringsglede, takknemlighet og ikke minst smaker maten ekstra godt om man har vært med på å lage den selv.

TEIP VEIBANE PÅ GULVET

Finn frem en rull og to med teip, og lag din egen by. Parkeringsplasser, overgangsfelt, parker, rundkjøringer. Kun fantasien setter grenser. Finn så frem alle småbiler i huset og la barna underholde seg selv og leke i timevis. Her var det skikkelig populært for begge to, men spesielt storebror likte det veldig godt.

TEGNE, MALE, PERLE ELLER PLASTALINA

Det går vel aldri av moten, og er smart for å få barna til å roe ned med noe kreativt om det blir litt for mye lyd og herjing inne.

BRUK SALABY BARNEHAGE

Barnehagen på nett, med uendelig mange ulike pedagogiske oppgaver og tips til alle aldersgrupper. Ta en titt om du trenger inspirasjon! Der finnes også mange kjekke, lærerike spill for barna som har tilgang til nettbrett!

LAG PÅSKEPYNT

Av trolldeigen jeg nevnte over her presset vi også ut påskeegg! Avlange sirkler som vi brukte et sugerør til å lage hull i toppen med. Disse malte vi etter at de hadde hatt en runde i stekeovnen, og nå gleder vi oss til å pynte fint til påske. Dorull-hare, og maling på egg er også eksempler på gøy og enkel påskepynt. Ellers finnes det masse inspirasjon på pinterest.

Legg igjen en kommentar