LUNSJMUFFINS MED EGG OG EPLE

For noen uker siden lagde jeg en diger porsjon med disse deilige lunsjmuffinsene til guttene. Perfekt i matboksen til Dennis, og som både frokost og lunsj her hjemme for Oliver. De er også veldig enkle å ha i en zip-pose i stellevesken om vi skal ut på noe.

DU TRENGER
oppskriften holder til 35 små muffins

6 dl hvetemel
2 dl havremel
4 dl havremelk (vanlig melk om de ikke skal spises av barn under 10 måneder)
100 gram smeltet smør
3 egg
1 ts bakepulver
3 epler

SLIK GJØR DU

Start med å blandet det tørre sammen i ei bolle. Skjær så eplene opp i små biter, og hell over det smeltede smøret. Deretter blander du sammen melk og egg – visp det sammen og ha over i det tørre.

Når deigen er jevn og fin har du i eplebitene med smør over helt til slutt. Rør godt sammen og fordel i passe størrelse til 35 muffinsformer.

Stek så i cirka 15 minutter på 250 grader.

Når muffinsene har blitt kalde tar du av papiret, og har dem i poser på 5-6 stykk eventuelt mer eller mindre alt etter hva som passer ditt bruk best. Muffinsene kan så fryses, for så å tas opp og nytes etterhvert.

De kan selvsagt også spises av voksne, men er som nevnt en stor favoritt her hjemme hos mine barn. Husk bare at barn under 10 måneder må ha havremelk, mandelmelk eller lignende i stedet for vanlig kumelk!

Lykke til, og håper det smaker!

Legg igjen en kommentar