Lag kostymet selv av ting du allerede har hjemme!

I dag var det karneval i barnehagen til Dennis, og kostymet prøvde jeg å være ute i god tid med å planlegge i år. Faktum er riktignok at jeg satt foran symaskinen og gjorde det ferdig sent i går kveld – i kjent stil. Jeg funderte lenge over hva jeg skulle ordne ettersom jeg ønsket å sy et enkelt kostyme selv, med fokus på gjenbruk og kreativitet. Da idéen var klar spurte jeg Dennis hva han syntes, og han ELSKET det! Han fikk så selv velge farger, før jeg satte i gang.

ALT DU TRENGER

én genser (eventuelt body)
5 stk strømpebukser
et lite stykke stoff du ikke trenger lenger (for eksempel ei kjøkkenfille eller lignende)
vatt
symaskin eller nål og trå

SLIK GJØR DU

Fyll fire av strømpebuksene med vatt i begge bena. Fest så strømpebuksene jevnt rundt genseren eller bodyen med sikkerhetsnåler, og sy en søm rett over. Husk å åpne genseren slik at du ikke syr igjen mageåpningen! Jeg sydde på undersiden slik at sømmen ikke vises når alle strømpebuksene henger over.

Deretter klippet jeg ut sirkler av et stoff jeg hadde liggende, og brukte en tekstil lim som løser seg opp i vask til å lime sirklene tilfeldig rundt på alle bena. Også på den siste strømpebuksen (som ikke er sydd eller fylt med vatt). Så enkelt er det!

Ta den enkle strømpebuksen på barnet, og genseren med alle «blekksprutarmene» over hodet. Vipps så har du en liten blekksprut! Det mest geniale med hele kostyme er at sømmen enkelt kan sprettes opp etter karnevalet, fjern vattet og vask så strømpebuksene for å få bort stoffsirklene. Da kan både genseren og strømpebuksene brukes som vanlig igjen etterpå!

En kommentar om “Lag kostymet selv av ting du allerede har hjemme!”

  1. Hei,
    Siden dere har valgt å ikke legge lister, kunne du vist bilde av hvordan det ser ut som nært bilde?

    Vil legger gulv selv, men har hørt at gulvet skal ikke helt inntill veggen.

Legg igjen en kommentar