EN FANTASTISK DAG PÅ FJELLET!

Herlighet for en nydelig torsdag vi hadde i går! De av dere som følger meg på snapchat (@linnthereseee) vet allerede at vi tok Dennis fri fra barnehagen for å dra opp til fjellet en tur. Christopher hadde fri fra jobb, så da valgte vi å oppsøke snøen for å leke. Den har vi tross alt nesten ikke sett noe til denne vinteren, til Dennis sin store fortvilelse. Han jublet høyt for et par uker siden da snøen endelig dalte fra himmelen, men gleden forsvant fort da alt var borte dagen etter. Det var derfor en spent liten gutt som satt fastbundet i baksetet i går formiddag, og som kun sov 10 minutter på alle de 12 milene opp til Seljestad.

Vi hadde pakket med oss akebrett, bæremeis, lag på lag med varme klær, niste og en hel haug med godt humør. Værmeldingen viste 8 minusgrader, vindstille og litt sol bakom skyene. Da vi kom viste det seg at de 8 kuldegradene var blitt til 2, mens alt det andre stemte på en prikk. ENDA BEDRE!

Vi gikk en god tur, og alle koste seg skikkelig! Vi møtte mange blide folk i løypa og pratet også med flere av dem. Blant annet en hyggelig herremann som gikk tur sammen med hunden sin. Dennis fikk klappe den lille puddelen, og det gjorde hele dagen hans enda bedre.

Etter en lang stund var vi både slitne og sultne, og begynte derfor å se oss rundt etter et sted å spise. Like etter fant vi den perfekte plassen, og pappaen vasset derfor ut fra løypa og inn i den meterdype snøen! Lille Dennis som knapt er 90 centimeter fra topp til tå prøvde å følge etter, men den lille kroppen falt fort ned i de dype sporene. Etter litt hjelp fra pappa kom han seg bort til slutt likevel.

Vi trykket snøen sammen og døpte denne kvadratmeteren omgitt av høye, hvite vegger for leiren vår! Der fikk vi igjen pusten, drakk saft, kaffe og fylte på med noe snacks. Lille Oliver bestemte seg også for at han ville ha fjellpupp i dette kalde været til min store forskrekkelse. Minstemann nektet blankt å smake på verken kjeks, skive eller frukt som vi hadde tatt med oss, og fortsatte å lage den unike lyden som betyr «GI MEG PUPPEMELK»! Da hadde jeg ikke annet valg enn å brett bort det ene laget med klær etter det andre, og amme stående, med mini i meisen midt oppe på fjellet. Men jaggu gikk det! Og det var en fornøyd Oliver som gliste fra øre til øre da vi skulle gå videre.

Etter pausen vår bestemte vi oss for å begynne og gå tilbake mot bilen ettersom vi tross alt hadde gått et godt stykke, og da tittet også solen frem bakom skyene!

En helt fantastisk dag vi gjerne kan gjenta når som helst! Vi avsluttet det hele med å kjøre ned til Odda hvor vi kjøpte oss middag, og deretter gikk turen hjemover til Haugesund igjen. Det var to små (og en litt større) gutter som sovnet på et blunk i bilen etter en opplevelsesrik og energifull dag!

4 kommentarer om “EN FANTASTISK DAG PÅ FJELLET!”

  1. Hvorfor i alle dager har du ikke på sønnen din votter? En hel dag i snøen uten? Alle har på seg noe på hendene utenom han som trengte det mest?

  2. Ida: Regner med du sikter til Dennis på snart 3? Sta og bestemt som treåringer ofte her. Han hater å ha på seg votter, og valgte derfor selv å leke uten 😊 Vi spurte og tilbydde votter mange ganger og hadde dem lett tilgjengelig i sekken hele dagen. Tvang han riktignok til å ha dem på en liten stund midt i dagen da han var veldig kald, men jeg ønsker ikke å tvinge han til å ha dem på hele dagen og dermed dra med oss en trassig og sur treåring som absolutt ikke hadde fått en like god opplevelse som han nå fikk. Om det så ble med litt kaldere hender 😊 Pick your battles 🤷‍♀️

  3. Camilla: Bæremeisen er fra littlelife, og jeg er strålende fornøyd! Sååå behagelig på ryggen, samt at den kan stilles ganske mye for å passe like perfekt på de aller minste kroppene som de større barna. Det er også ganske stor oppbevaringsplass til bagasje!

Legg igjen en kommentar