MINI-MEATZA: 100 % ANIMALSK PIZZA

Denne deilige retten lagde jeg meg her en dagen, og det var så fantastisk digg! Etter snart to uker med kun animalske produkter er det fort gjort å bli lei om man ikke setter de kreative evnene til verks. Dette ble derfor mitt forsøk på å lage meg en lavkarbo- og carnivorevennlig pizza!

Til 2 porsjoner trenger du:

400 gram kjøttdeig
130 gram ost (raspet)
50 gram pepperoni
2 egg
1 ts himalaya salt
1 ts pepper
1 ts hakket eller tørket persille

Slik gjør du:

Start med å kna kjøttdeig, egg og krydder sammen i en bolle. Del så deigen i to og form til to runde bunner på ei bakepapirkledd rist.

Forstek bunnene midt i stekeovnen med over- og undervarme på 200 grader i 8 minutter.

Rasp eventuelt osten. Ta bunnene ut av stekeovnen, ha over ost og pepperoni før du steker dem videre i 10 – 12 minutter til osten er fin og gyllen.

Verre er det ikke. Server og nyt!

En kommentar om “MINI-MEATZA: 100 % ANIMALSK PIZZA”

  1. Hei! Dersom du ikke har lest WHO sin rapport om rødt og prosessert kjøtt, eller EAT rapporten som omhandler kjøttforbruket mer generelt, vil jeg virkelig anbefale deg å lese de. Jeg kan ikke la være med å bli provosert av å lese om din nye diett, og spesielt hvordan du først introduserte den. Jeg henviser spesielt til; «Kanskje ikke så populært nå i disse veganer-tider? 😅 Forstår dere nå hvorfor jeg har gruet meg til å dele det? Men, når alle andre kun spiser grønnsaker får jeg ta på meg mitt ansvar og stå for kjøttspisingen! 😝». Rødt og prosessert kjøtt er bevist helsefarlig, kreftfremkallende, og er dårlig for klima. Jeg forstår at dette har blitt et prosjekt for deg, men det virker ikke til at du forstår konsekvensene. Hva du velger å putte i din egen kropp av mat er jo naturligvis ditt valg, men dine valg påvirker uansett flere enn deg selv. Vi har alle et globalt ansvar i å redusere mengden kjøtt vi produserer og kjøper, og ikke minst holdningsendringer.

Legg igjen en kommentar