LAG BABYKJEKS AV BANAN PÅ 1-2-3

Dere som følger meg på snapchat har allerede fått med dere oppskriften, og ettersom så mange screenshotet den fant jeg ut at jeg like gjerne kunne dele den her også. Så får enda flere den med seg! Dette er rett og slett en veldig enkel matoppskrift på kjeks til våre søte små. De kan spises fra 6 måneders alder, men for også veldig i smak hos to åringen her i hus.

Du trenger:

2 godt modne bananer
3 dl havregryn
rosiner og kanel

Slik gjør du:

Start med å mose bananene. De kan gjerne være helt brune, jo mer moden bananen er dess søtere smak gir dem. Kvern deretter havregrynet til mel, og rør dette inn i bananmosen. Smakssett så med ørlite kanel og rosiner!

Deigen skal være fast og litt klissete. Del den i to, og rull så hver av delen til ei tykk pølse og knepp den flat på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg fikk akkurat plass til to slike rektangler som gikk tvers over stekebrettet, og hadde en høyde på cirka 10 centimeter.

Stek så på varmluft 180 grader i 10 minutter.

Del dem opp mens de fremdeles er varme ved å skjære hver firkant opp i staver på et par cm bredde, slik at man får fine kjeks i passe størrelse som også er enkle å gripe for de aller minste. Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett boks eller krukke på kjøkkenbenken.

Legg igjen en kommentar