Å invitere familien på gresskarsuppe på halloween har nå blitt en fast tradisjon vi ønsker å ta med oss inn i fremtiden. Det er så koselig og ikke minst godt. Tenk at gresskarsuppe, som jeg aldri hadde smakt før jeg startet denne nye tradisjonen, og som jeg ikke trodde jeg kunne like, har vist seg å være så godt! Ikke bare liker jeg den selv, men alle gjestene liker den også skikkelig godt.
Det beste av alt må nok også være at suppen er lavkarbovennlig. Kanskje ikke 100 % strikt for alle med tanke på de fire gulrøttene og at gresskaret selv muligens inneholder ørlite for mye karbohydrater med sine 7 gram per 100 gram. Men jeg er helt sikker på at den verken vipper deg ut av ketose eller er ille å spise en gang i blant. For meg er den i alle fall absolutt innafor!
Du trenger (til 8 porsjoner):
1 stor gul løk (evt 2 små)
3 fedd hvitløk
1 chili
700 gram gresskar
4 stk gulrøtter
5 ss olivenolje
12 dl vann
5 dl kokosmelk
2 terninger hønsebuljong
1,5 ss malt ingefær
salt og pepper
serveres til suppen (kan sløyfes)
800 gram kyllingkjøttdeig
400 gram baconterninger
3 dl ristede gresskarkjerner (oppskrift her)
Slik gjør du:
Start med å finhakke løk, hvitløk og chili. Surr det så sammen med olivenoljen i bunn av en stor kjele til løken er myk. Skrell gulrøttene og del både dem og gresskaret opp i store terninger. Ha så gresskar og gulrot oppi kjelen. Hell over vann og ha oppi buljongterningene. Kok opp og la alt koke under lokk til gulrøttene og gresskaret er mykt.
Kjør så suppen i blenderen til alt er most og ha den tilbake i kjelen. Hell i kokosmelken og tilsett krydderet. Kok opp og server!
Stek gjerne kyllingkjøttdeig, baconterninger og rist gresskarkjernene, og server sammen med suppen. Jeg hadde kyllingkjøttdeigen oppi suppen, og bacon og gresskarkjerner ved siden av.
Håper det smaker!