KNALLGODE OG SKUMLE GRESSKARKJEKS!

Gresskarkjeks var det første vi lagde av gresskar i år. Jeg har aldri laget dette før, faktisk har jeg aldri laget vanlig kjeks heller – det nærmeste må vel bli pepperkaker og kakemenn. Men vi prøvde oss frem, tok utgangspunkt i en basic kjeksoppskrift, og forandret på ganske mye for å få til et godt resultat med gresskarpuré som en av ingrediensene. De ble skikkelig gode, og vi delte ut disse hjemmelagde kjeksene til de snille menneskene som gav Dennis godteri på halloweenkvelden! En veldig fin måte å vise takknemlighet på syntes vi – og vi har bare fått gode tilbakemeldinger på smaken i ettertid. Prøv gjerne selv også – enten nå eller til neste år.

Du trenger:

100 gram smør

1 dl sukker

1 egg

4 dl hvetemel

80 gram gresskarpuré (den må være ganske fast, så kok den gjerne på lav temperatur til mer av vannet har fordampet om puréen er for flytende)

ei klype salt

1/2 ts natron

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen. Tilsett så egget og bland godt før du har i alt det tørre. Til slutt har du gresskarpuréen i deigen og kjører så kjøkkenmaskinen litt til slik at du før en fin og glatt deig.

Del deigen i to og pakke begge inn i plastfolie og ha dem i kjøleskapet. La dem ligge der i minst en time før du fortsetter.

Ta den ene delen ut av kjøleskapet. Kjevle den flat på kjøkkenbenken og bruk gjerne mel under så den ikke setter seg fast. Pass på å snu deigen underveis ettersom den kan være litt vanskelig å jobbe med, og fort setter seg fast. Kjevle til deigen er omtrent 1 cm tykk. Trykk så ut de formene du ønsker. Jeg kjøpte mine på nille!

Når du har et fullt stekebrett eller deigen ikke er kald lenger (da blir den veldig vanskelig å jobbe med) pakker du resten av deigen tilbake i plastfolie og bytter til den andre som har ligget i kjøleskapet hele tiden. Fortsett slik til du har trykket ut kjekser av all deigen.

Stek på bakepapirkledd stekebrett, midt i stekeovnen på 180 grader i cirka 8 minutter. La kjeksene avkjøles helt før du flytter dem ellers kan de fort knekke.

GLASUR
Glasuren lager du av en romtemperert eggehvite, melis og konditorfarge. Prøv deg frem med hvor mye melis du trenger, men konsistensen må være ganske fast så glasuren ikke renner av kjeksene. Pass også på at den ikke blir for fast, for da er det vanskelig å få den til å flyte godt nok ut så du får en jevn overflate.

HÅPER DET SMAKER!

Legg igjen en kommentar