Jeg svarer på de mest stilte spørsmålene!

Hva koster det å pusse opp hos dere? Og hva koster kjøkkenet? Jeg har veldig lyst å pusse opp men føler det blir for dyrt…. Du virker så en god og positiv mamma, syns du er så flink som klarer å pusse opp samtidlig 😊

Tusen takk, så hyggelig å høre! Når det kommer til pris på oppussingen har jeg dessverre ingen oversikt. Vi har tross alt holdt på omtrent hele tiden siden vi kjøpte huset for tre år siden, og har kjøpt inn materialer når vi har litt penger til overs en måned. Så kan det fint ligge i kjelleren i flere måneder før vi kommer så langt at vi har behov for det.

Det jeg derimot vet er at vi har gjort alt så billig som mulig uten at det skal gå utover kvaliteten. Det vil si, vi prioriterer å bruke penger på gode materialer, og så leser vi oss opp, googler, søker og nistirrer på oppussingsprogrammer på tv. Slik at vi kan spare penger på å få jobben gjort. Vi er ekstremt heldig som har fått låne det vi trenger av verktøy fra familie, og dermed har vi mulighet til å gjøre alt selv, noe som absolutt er både tidskrevende og utfordrende – men samtidig så lærerikt, gøy og billig. Vi koser oss i prosessen og er veldig fornøyde og ekstra stolte når vi blir ferdig!

Kjøkkenet kostet totalt 80 000,- med alle hvitevarer og frakt, men uten montering – den tar vi oss av selv 😉

Hva heter kjøkkenet fra IKEA? Er det struktur i det? Og velger dere ovn, kjøleskap og mer fra IKEA også? Gleder meg til å se alt ferdig!!

Kungsbacka, heter kjøkkenet. Det er ikke struktur i det, men helt slette, matte overflater. Ja, alle hvitevarer er integrert, og kjøpt på IKEA! Vi gleder oss veldig til å få det opp selv også, og ikke minst å vise det til dere! Dette er et prosjekt vi har gledet oss til helt siden vi flyttet inn for tre år siden!

Jeg leste også at Dennis er glad i dyr. Er det aktuelt for dere å få kjæledyr på et tidspunkt?

Ja, vi har lenge hatt veldig lyst på et kjæledyr, men nå med en baby, en toåring og en samboer som jobber mye har vi ikke tid til å gi det dyret all oppmerksomheten og stellet det trenger. Derimot kjøpte vi oss et akvarium med fisker som vi koser oss veldig med!

Hvordan har dere gjort dotrening med Dennis? Jeg har en på samme alder og han nekter å gå på do…

Det har egentlig gått seg til veldig naturlig ved at vi kjøpte en slik barnedoring som vi legger oppå toalettet for at han skal sitte bedre. Deretter spurte vi om han ville tisse på do. Han syntes det var veldig spennende og litt skummelt. Så første gang tok vi det veldig rolig, steg for steg. De første gangene satt han bare på toalettet, men etterhvert begynte han også å tisse. Hver gang han tisset fikk han et klistremerke! Dette ble etterhvert kjempe gøy, og vi prøvde å ta av bleien. Det var litt rart i starten, men gikk seg også veldig fort til. De første gangene passet vi på å gå på toalettet for å prøve og tisse hvert tiende minutt, og etterhvert kunne vi vente lenger og lenger. Helt mot slutten gav han faktisk beskjed selv når han måtte på do, og vi vurderte om vi skulle prøve å kutte ut bleien helt, og se hvordan det gikk.

Men så ble han syk, og da var han så dårlig at han fikk ha bleien på hele tiden ettersom han ikke orket å bevege seg så mye. Like etter at han ble frisk kom en ny runde med sykdom, og slik fortsatte det i flere uker med feber og dårlig form. Vi har derfor gått et par steg tilbake, men satser på å begynne igjen nå ganske snart. Det viktigste tror jeg er å vente til barnet er klart om han ikke vil gå på do selv enda. Alle er forskjellige, og det å presse barnet til å tisse på do for tidlig vil jeg tro bare har motsatt effekt. Masse lykke til! Bruk god tid, gi masse ros og lag et kjekt belønningssystem.

I forhold til det å gå ned i vekt, er det greit å spise sukkerfritt? Kaker, sjokolade osv? Spiser du en del av det, og likevel går ned i vekt? Jeg mener, hvordan påvirker det vektnedgangen? 

Det aller beste er helt klart å holde seg helt unna for både helsen og vektnedgangens skyld… men man skal leve også! Jeg for min del koser meg gjerne med sukkerfri alternativer til kaker, sjokolade og snacks kun fordi de demper søtsuget og gjør dermed at jeg ikke sprekker og går på en smell. For å si det enkelt; det aller beste er å holde seg helt unna, men hvis alternativet er at du sprekker og spiser en stratos er det MYE bedre og heller sluke en sukkerfri sjokolade.

Hvordan det påvirker vektnedgangen er veldig individuelt. Noen tåler kunstig søtning veldig godt, mens andre blir slått rett ut av ketose. Prøv deg frem å se hvordan det går. Jeg har funnet ut at kunstig søtning ikke påvirker verken ketosen eller magen min, men at vektnedgangen kan bremse litt om jeg overdriver inntaket.

Hva anbefaler du som “sunnere” alternativ, istedet for vanlig sjokolade, osv?

Jeg elsker cloetta sin sjokolade – både den mørke og melkesjokoladen – som du får kjøpt på de fleste dagligvarebutikker. Ellers koser jeg meg også ofte med baconsvor, baconcrisp eller peanøttene fra Europris.

Står 9 egg, men som jeg forstår skal det brukes bare eggehvitene? Hvor mange dl utgjør de 9 eggehvitene om du bruker eggehvite på flaske?

Det stemmer! Jeg husker dessverre ikke nå i farten, men mener det skal stå på flasken 😊

Når kommer form oppdateringen for november?

Vet du hva, jeg glemte helt å ta de bildene, men det har heller ikke skjedd altfor mye med kroppen. Jeg tenker at jeg tar en liten pause fra formoppdatering og fokus på vektnedgang nå ut året. Jeg kommer til å fortsette å spise lavkarbo, og trener når jeg får tid, men akkurat formoppdateringer fortsetter jeg heller med fra januar av!

Hvor er sokkene fra?

Printsfield!

Hvordan gjør dere det med Dennis i barnehagen da? Får han sove så lenge han vil der også? Ofte så spiser barna i 11 tiden, så da går han vell glipp av et måltid pga søvn?

I barnehagen han går i spiser de frokost klokken 8.45 og lunsj kl.12.45. Inni mellom der har de soving fra rundt 10.30/11.00 og utover. Jeg har gått mange runder med meg selv for å finne ut hva jeg vil akkurat der. Enten la han sove så lenge han vil og deretter spise lunsj alene. Eller sove i nesten to timer for så å spise lunsj sammen med de andre barna. Til slutt landet jeg på at det å være en del av “gruppa” er viktigere for meg enn dette med søvn. Så han vekkes rundt kl.12.30 hver eneste dag. Da har han sovet et sted mellom 1,5 og 2 timer. 😊 På dager han har sovet dårlig hjemme eller stått opp veldig tidlig gir jeg beskjed om at han kan sove til han våkner selv.

Hvor mye ammer du om natten? 

Jeg ammer Oliver for siste gang på dagtid rundt klokken 18, og så legger jeg han for kvelden. Han pleier da å sove til rundt kl. 02 før jeg ammer han igjen. Deretter et måltid til i 05 tiden, og så igjen når vi står opp rundt klokken 07.00-07.30.

Hva er navnet til gulvet deres?

Tundra heter det, og er kjøpt på IKEA, men nå bytter vi til Pergo! Gleder meg til å vise dere.

Jeg har noe jeg vil spørre om til ukens spørsmål. Dere har jo fått akvarium. Er det mye arbeid? Rengjøring? Synes guttene at det er kjekt? 

Guttene elsker det! Eller, Oliver forstår ikke så mye enda, men Dennis er veldig fascinert, og kan sitte å se på dem i en halvtime i strekk uten å bli lei. Han løper også rett bort til akvariet hver eneste morgen, drar stolen bort, klatrer oppå og venter på at vi skal komme bort og ta ned fiskematen til han.

Det er absolutt ikke mye arbeid nei. Det tar noen timer å få alt rent og på plass når man fyller på vann første gangen, men om man er nøye med det og har et godt filter holder det seg rent lenge! Så kan man pumpe ut litt av vannet og bæsjen som ligger i bunn og fylle på med rent vann om det begynner å grumse litt.

Hva har Dennis i skålen sin? Oppskrift?

Det er faktisk så enkelt som gresk yoghurt med oppskjært frukt, rosiner og kokosflak over!

Jeg tenkt på dette en stund og håper du ikke tar det ille opp at jeg påpeker det. Hva tenker du om at lille Oliver må ligge/sove i bilstolen såpass lenge nesten daglig? Greit nok om det blir en lang biltur i ny og ne, men dette er jo en daglig rutine for dere. Han får ikke strukket ut kroppen sin og får heller ikke korrigert liggestillingen sin.

Jeg regner med du sikter til treningsøktene mine som jeg pleide å utføre hver mandag til fredag? I så fall har jeg tenkt en del på det og vært oppmerksom på det selv også, og derfor alltid tatt han opp fra bilstolen om han våkner. Enten har han da fått ligge på treningsmatten og leke med lekene jeg har med, ellers har jeg tatt han i bæreselen resten av økten. 😊

Hva med å trene der det er barnepass? Det gjorde jeg med datteren min, og kommer til å gjøre det samme med lillebror som kommer i januar når jeg kan trene etter fødselen.

Jeg liker meg altfor godt på UNO, så å bytte treningssenter til et med barnepass er ikke et alternativ. UNO har også det eneste fitnessteamet i distriktet, så om jeg skal stille i fitness er det rett og slett her jeg må være. At det blir litt tungvindt nå i et års tid før Oliver begynner i barnehagen får derfor bare være, så kan jeg heller se frem mot en mye bedre treningsperiode fra august 2020! 😊

Lurer du på noe mer til neste spørsmålsinnlegg?

Legg igjen en kommentar