LCHF: FYLT PAPRIKA MED GRESSKAR!

Årets første gresskaroppskrift er her! Det ble en deilig middagsrett, eller egentlig lunsj også om du vil. Den kan spises som dette eller med en deilig salat til. Fylt paprika slår aldri feil og kan varieres i det uendelige. Jeg fylte mine med litt av gresskarkjøttet vi hadde igjen etter å ha skjært gresskarlykter i går. Vil du også prøve finner du oppskrift under her.

Du trenger (til 5 stk fylte paprika):

200 gram gresskar

5 stk oransje paprika

400 gram kjøttdeig

1 dl kremfløte

2 gule løk

3 stk sjampinjong

1 ss smør

litt revet ost

salt, pepper, rosmarin og chili

Slik gjør du:

Start med å kutte opp løk og gresskar i terninger. Stek så dette i smøret til løken er myk.

Da tilsetter du sjampinjong og til slutt kjøttdeigen. La alt steke på middels varme til kjøttdeigen er helt brun. Krydre med det krydderet du ønsker. Jeg brukte salt, pepper, rosmarin og chili. Husk å smake deg til riktig mengde krydder da både du og jeg kan ha ulike meninger om hva som er best. Til slutt har du over kremfløten og lar det surre til mesteparten av væsken har fordampet.

Kutt så lokket av paprikaene, dra ut innmaten og skjær den bort. Nå sitter du igjen med en hul paprika med lokk.

Fyll denne med gresskarblandingen og topp med litt revet ost. Stek så midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Du velger selv om du vil ha lokket til paprikaen på under steking eller ikke. Jeg valgte å ha det ved siden av for å få «skorpe» på osten.

Ta paprikaene ut av ovnen. Vent et par minutter så de får satt seg skikkelig før du tar dem ut av formen og legger lokket på plass.

Og plutselig har du stilige mini-gresskar å servere gjestene på halloweenfesten!

Legg igjen en kommentar