Ukens spørsmål #115

Her sier du at Dennis elsker dyr, så tenker dere å fortsette å gi han kjøtt? og andre animalske produkter?

Ja, så klart! Det går an å være glad i dyr og samtidig spise kjøtt og animalske produkter 😊 I alle fall for en toåring. Men selv spiser jeg også kjøtt OG er glad i dyr! Om Dennis vil bli veganer er det et valg han selv får ta når han er gammel nok til å forstå det 😊

Har du tips til treningstigths for gravide? De jeg har brukt før graviditeten sliter jeg ofte med at siger ned underveis i treningen, spesielt om det er lange bein på de, korte sitter stort sett det de skal.

JAA! Gravidtightsen til 2XU er virkelig verdens beste – og den eneste treningstightsen jeg brukte da magen begynte å bli stor. Den gir skikkelig god støtte til magen uten å føles stram og ubehagelig. Samtidig som den sitter kjempe fint på resten av kroppen også. Den koster litt – men det er den absolutt verdt, spesielt om du har planer om flere barn i fremtiden. Om ikke, kan du jo alltids selge den brukt etter svangerskapet.

Lurer på en ting, hva tenker du om å gå såpass raskt ned i vekt mens du ammer? Min baby la ikke nok på seg da jeg gikk for raskt ned i vekt, og fikk «kjeft» av helsesøster i forhold til giftstoffer i melken og dårligere kvalitet.

Jeg tenker at så lenge du spiser nok og sunt, og unngår å overtrene gjør det ingenting om du går raskt ned i vekt. For da er det en naturlig reaksjon for kroppen din etter svangerskapet. Problemet er derimot om det blir et usunt fokus på slanking, lite mat og overtrening. Når det er sagt er det også ganske enkelt å se på Oliver at melken min ikke er blitt noe dårligere av at jeg har gått raskt ned i vekt – ettersom han samtidig har lagt på seg 4,5 kilo på 3 måneder. 😊

Hvor er de fine grønne vasene fra? 😊

De er kjøpt på Kremmerhuset!

Hvor er speilet fra?

Det er fra rusta, og koster kun 399,-! Der har de fine speil i mange ulike størrelser og fasonger til en ganske god pris.

Har du tenkt på hvordan din diett påvirker sønnen din? Det er vel ofte bare dere to til middag og du spiser noe annet enn han? Ser også ut som dere skjeldent spiser måltider sammen i løpet av dagen (hvor begge spiser), siden du har så få måltider. Lurer bare på om du har noen tanker rundt dette? Toåringer får med seg alt, så han vet nok godt at noe er “ja mat” og noe er “nei mat”. Jeg tror man skal passe seg litt for å ikke bli for opphengt i næringsstoffer og kalorier slik at barna ikke får et anstrengt forhold til mat.

Jeg skal prøve å svare deg så godt og forklarende som jeg klarer, for jeg er helt sikker på at du ikke mente noe vondt med spørsmålet ditt, men kun prøvde å hjelpe oss med matutfordringen. Når det er sagt må jeg først få si at livsstilen min er langt i fra noen diett. Jeg teller verken kalorier eller er «opphengt i næringsstoffer». Nå som jeg har spist lavkarbo så lenge vet jeg hva jeg kan spise og hva som har mye karbo, og leser dermed sjeldent på varene.

Vi spiser også stort sett alltid det samme til middag. Lavkarbomat er jo helt vanlig, sunn mat. Rene, enkle råvarer. Eneste forskjellen fra det de fleste nordmenn spiser er at det ikke inneholder sukker, stivelse og karbohydrater. Altså er kjøtt og grønnsaker – gjerne gratinert eller med en god saus, blomkålmos eller lignende noe vi OFTE har til middag. Helt vanlig, sunn mat. Da spiser Dennis og jeg akkurat det samme. Har Christopher fri fra jobb koker jeg gjerne noen poteter i tillegg, men ikke alltid.

Ellers spiser vi også alltid middagen sammen. Selv om jeg spiser færre måltider er dette noe han merker lite til, for han er tross alt i barnehagen på dagtid, og så spiser vi middag sammen på ettermiddagen før han legger seg noen timer senere. Ja, det er mulig han spiser mindre hjemme enn i barnehagen fordi det bare er meg og han. At det dermed blir kjedeligere. Men akkurat det kan jeg ikke gjøre noe med, mtp jobben til Christopher. Om noen måneder kan derimot Oliver spise sammen med oss også, så kanskje det blir kjekkere..?

Angående «jamat» og «neimat» bare for å svare på det også helt til slutt. Så tror jeg heller ikke han vet at jeg ikke spiser sukker og karbohydrater nettopp fordi jeg bevisst ALDRI har sagt at det er noe jeg ikke kan spise. Om han for eksempel vil dele kjeksen sin med meg, takker jeg og sier pent at jeg er mett i stedet for å si at jeg ikke kan spise det. Jeg lager også sukkerfri kake, snacks og dessert inni mellom som alle spiser – uten at han merker at den er sukkerfri. Så helt ærlig, jeg tror ikke han har noen anelse om at jeg lever en lavkarbolivsstil, og skulle han likevel forstå det kan jeg absolutt ikke tro det påvirker han negativt at jeg har et så sunt og avslappet forhold til mat.

Håper ikke jeg var for kvass nå, det var i så fall ikke meningen! Takk for spørsmålet, det kunne jo godt være at lavkarboen kunne påvirket negativt om jeg hadde vært superfokusert og opphengt i hva jeg fikk i meg. Da er det greit å få reflektert og tenkt litt over det man gjerne ikke kommer på selv.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål? Jeg skriver ikke disse innleggene hver eneste uke lenger, men alle spørsmålene som har kommet inn etter forrige spørsmålsinnlegg kommer med likevel!

3 kommentarer om “Ukens spørsmål #115”

  1. Det går ikke ann å være glad i dyr og spise dem. Du er glad i kjæledyr. Ikke dyr. Håper dere forteller barna deres, slik at de lever i takt med deres verdier. 😀

  2. Veldig godt svar om livsstilen din, synes jeg. Har hatt lyst til å spørre om det samme, men har vært redd for å ordlegge meg feil og at du skulle misforstå. Du inspirerer! <3

    Jeg leste også at Dennis er glad i dyr. Er det aktuelt for dere å få kjæledyr på et tidspunkt?

  3. C: Så kjekt å høre!! ❤️

    Ja, vi har lenge hatt veldig lyst på et kjæledyr, men nå med en baby, en toåring og en samboer som jobber mye har vi ikke tid til å gi det dyret all oppmerksomheten og stellet det trenger. Men vi har kjøpt oss et akvariet nå som vi skal fylle med fisker til uken! Veldig stas for Dennis, og oss, allerede 😍

Legg igjen en kommentar