Slik jobber vi med MAT-utfordringene her hjemme!

annonse // twistshake & aliexpress

Vi har hatt en ganske lang periode nå hvor matlysten til toåringen virkelig er helt på bunn. Vi sliter med å få han til å spise noe særlig, og han sier omtrent aldri at han er sulten – samme hvor lenge han går uten å spise. Heldigvis spiser han litt mer i barnehagen enn han gjør hjemme, og det er nok også det som gjør at han klarer å holde vekten. Som for så vidt har stått helt stille i over ett år nå! I perioder har han gått opp og ned opp til en kilo, men akkurat nå veier han det samme som da han begynte i barnehagen som ettåring, august 2018.

Vi har prøvd med både det ene og det andre, og har etterhvert funnet et par triks som gjør spisingen litt mer spennende! De tenkte jeg å dele med dere nå tilfelle det er flere i samme situasjon. Mitt aller første, gode tips er smoothies! Dennis er veldig glad i smoothie, og det går lettere ned enn vanlig mat, spesielt smoothies i slike sugeposer.

Men etter å ha lest på næringsinnholdet på smoothiene man kjøper i butikken fant jeg fort ut at de ikke kan spises til frokost hver eneste dag. De er proppfulle av sukker, og inneholder ikke stort mer enn dét og most frukt. Derfor er jeg SÅ takknemlig for at Twistshake har laget disse gjenbrukbare smoothieposene som enkelt kan erstatte de fra butikken. Disse åpnes i bunn, så kan man ha hjemmelaget smoothie på dem, for så å vaske dem og bruke på ny!

Super smart, mye billigere i lengden, enklere og ikke minst bedre for miljøet enn engangsposene! Twistshake sine smoothieposer er i tillegg skikkelig fine, og finnes i mange ulike farger og med forskjellige motiver.

Sjekk ut utvalget HER!
Og du! Rabattkoden linntheresedagsland gir deg hele 20 % rabatt!

Helgene har for oss vært det største problemet, for som sagt spiser han nesten bare i barnehagen. Nå i helgen som var spiste han derimot opp nesten et helt frokostmåltid både lørdag OG søndag! Det er virkelig et stort skritt i riktig retning. Frokosten jeg lagde var en sunn og næringsrik smoothie, som jeg hadde over på disse smoothieposene.

OPPSKRIFT – nok til 2-3 barnemåltider

1 pose med coop sin frukt og grønt smoothie (ananas, mango, spinat)
2 godt modne bananer
125 gram naturell yoghurt
1 egg
3 ss havregryn
En skvett eplejuice

Kjør alt i blenderen og la så smoothien stå å trekke i cirka en halvtime slik at havregrynet blir helt mykt.

Best av alt må være den geniale åpningen i bunn av posene, og at de kan vaskes i oppvaskmaskin etter bruk! Igjen – de kan kjøpes HER og rabattkoden linntheresedagsland gir deg – 20 % rabatt! Og du – skal du kjøpe flere selges de også i flerpakninger til ekstremt redusert pris!

Andre ting jeg har erfart er at det blir GØY å spise når maten er litt morsom og kreativ. Som for eksempel disse potet-tallene vi kjøpte på meny. Eggerøre er også en stor hit hos Dennis, så det prøver jeg å lage så ofte så mulig – det er jo så sunt med egg, for ikke å snakke om at eggerøre har mye næring i liten mengde! Dette fatet er også veldig populært, og gjør at han ofte vil sitte med bordet lenger! Fatet kjøpe jeg HER og silikonmatten under kjøpte jeg HER.

2 kommentarer om “Slik jobber vi med MAT-utfordringene her hjemme!”

  1. Så smart med sånne poser👍 bare en liten ting ang spinat. Små unger skal ikke ha for mye av det. Ikke godt for nyrene. Bare noe å være obs på😊

  2. Har du tenkt på hvordan din diett påvirker sønnen din? Det er vel ofte bare dere to til middag og du spiser noe annet enn han? Ser også ut som dere skjeldent spiser måltider sammen i løpet av dagen (hvor begge spiser), siden du har så få måltider.
    Lurer bare på om du har noen tanker rundt dette? Toåringer får med seg alt, så han vet nok godt at noe er «ja mat» og noe er «nei mat». Jeg tror man skal passe seg litt for å ikke bli for opphengt i næringsstoffer og kalorier slik at barna ikke får et anstrengt forhold til mat.

Legg igjen en kommentar