Ukens spørsmål #114

Hadde dere egenkapital når dere fikk lån til å kjøpe hus?

Ja, vi hadde spart opp litt selv, men fikk også hjelp av familie.

Kan du lage flere vlogs? Ha eventuelt 1-2 faste dager i uken der du legger ut 😀

Jeg prøver å bli flinkere til å huske og vlogge ettersom det har vist seg å være svært populært, men det krever veldig lang tid både å filme og redigere i etterkant. Derfor kommer jeg ikke til å love noe fast, men lover å prøve og komme med videoer litt oftere!

Hvem av dere har vært flinkest til å pusse opp?

Vi er flinke begge to, og samarbeider veldig bra når vi holder på! Hemmeligheten der er nok at vi har hver våre arbeidsoppgaver. Jeg er arbeidslederen mens han er arbeideren om det kan forklares slik 😂 Det vil si at jeg planlegger, måler og regner, også sager og hamrer han. Mye gjør vi også sammen, men maling og innredning etterpå tar jeg meg av.

Hvem av deg og Christopher er mest sjalu?

Det er nok meg, men i forhold til for noen år siden finnes det ikke sjalusi hos noen av oss lenger.

Hvem er eldst av Christopher og deg?

Jeg er halvannen måned eldre enn Christopher.

Skal smøret til deigen i DENNE pizzaoppskriften smeltes?

Ja, det skal det – glemte vist å skrive det!

Hvem lager mest mat hjemme hos dere?

Ettersom Christopher jobber som kokk er det mange som blir sjokkert av å høre at det er jeg som lager all maten hjemme hos oss. Men det er rett og slett fordi jeg elsker å lage mat, og han får nok av matlaging på jobb og synes derfor det er deilig å slippe hjemme. En ordning vi begge trives godt med!

Hva er det neste dere skal pusse opp?

Nå holder vi på med gangen! Vi begynte på den for ganske lenge siden, men så stoppet vi opp mens vi prioriterte barnerom nummer to i stedet. Nå som det endelig er ferdig fortsetter vi der vi slapp! I morgen river vi en ny vegg – det blir spennende!

Leser Christopher bloggen din?

Jeg er faktisk litt usikker på om han leser alt. Det tror jeg egentlig ikke, men innlegg som omhandler ungene, oppussingen og andre ting han interesserer seg for vet jeg han leser.

Snuser eller røyker du?

Nei, heller aldri prøvd verken snus eller røyk.

Ka oppbevarer du morsmelka i når du fryser den?

Zip-poser fra IKEA! Genialt ettersom det tar liten plass og er raskt og enkelt å tinte. Bruker sprittusj til å skrive mengde og dato på hver pose.

Kan man ikke spise gulrot på lavkarbo?

Det kommer an på hvor streng man er. På strikt er det noe man unngår, mens mange på smartkarbo spiser gulrot – som forsåvidt inneholder 6,7 gram karbo per 100 gram.

Vil dere gifte dere?

Ja, men vi er begge enige om at vi vil vente noen år til før vi begynner å tenke på bryllup – også må vi jo forlove oss først så klart 😉

Hvorfor trener dere på å ulike treningssentre når dere trener samtidig?

Arbeidsplassen til Christopher har en avtale med treningssenteret iTrain og han får derfor gratis medlemskap + flere av kollegaene hans trener på samme sted. Derfor liker han seg best på iTrain mens jeg selv trives best på UNO. Det er også her fitnessteamet holder til, og derfor ble det bare slik at vi trener på to ulike treningssentre.

Hvorfor går Dennis i barnehage så langt unna? Selv om det «bare» er ca 15 minutters kjøretur, så har du jo ikke mindre enn åtte barnehager rundt deg innenfor fem minutters biltur. Den nærmeste barnehagen kan du vel se fra huset ditt? Derfor tenkte jeg at du kanskje kjenner noe som jobber i den du har valgt, eller kanskje du gikk der selv? Siden du har valgt den? Bare nysgjerrig, for man velger jo gjerne en barnehage som ligger nært.

Da det nærmet seg barnehagestart for Dennis syntes vi det var kjempe vanskelig å velge. Det sto mellom to stykk; en stor barnehage som lå like i nærheten av huset vårt og hadde et godt rykte, og en litt mindre barnehage 15 minutter unna. Sistnevnte jobbet mamma i + det er en bondegårdsbarnehage med både kaniner, høner, hane, ender og lam noen uker på våren. Etter å ha besøkt begge fant vi ut at bondegårdsbarnehagen var en altfor unik mulighet og spennende barnehage til å at vi kunne velge en annen, og det at mamma jobbet på samme plass var bare et pluss. Tenk å ha mormor i barnehagen liksom!

Nå som Dennis har gått i et år er vi så glad for at valget falt på akkurat denne barnehagen, og jeg hadde helt klart valgt denne uansett om mamma jobbet der eller ei. Dennis elsker dyr, og nå har han hatt dem på nært hold hver eneste dag i et år. Han har deltatt på dyrestell, fått oppleve prosessen fra egg til kylling til høne. Han har lekt med lam, kost med kaniner, hermet etter hanen, badet endene og sett kaninunger vokse opp.

Dette ble et langt svar, men jeg er absolutt ikke i tvil om at dette er verdens beste barnehage! Det at den også er forholdsvis liten gjør meg også trygg på at han blir både sett og hørt, og ikke minst føler seg trygg og i varetatt.

Kan du ikke dele litt mer bilder fra kjøkkenet ditt? 

Kjøkkenet vårt er veldig gammelt, og mange skuffer og skap er både skjeve og ødelagte. Kjøkkenet må være det rommet i huset jeg liker minst. Derfor deler jeg også sjeldent bilder derifra. Den dagen vi har spart opp nok til å kjøpe et splitter nytt kjøkken derimot – da skal dere absolutt få se bilder! Her er likevel et ganske dårlig bilde av kjøkkenet vårt fra 2017 😊 Fant ingen nyere, men det er ikke mye som er annerledes. Eneste vi har gjort er å fornye gulv, dør og karm.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

2 kommentarer om “Ukens spørsmål #114”

  1. Her sier du at Dennis elsker dyr, så tenker dere å fortsette å gi han kjøtt? og andre animalske produkter?

  2. Anonym: Ja, så klart! Det går an å være glad i dyr og samtidig spise kjøtt og animalske produkter 😊 Det gjør jeg også! Det er vel svært få av de som spiser kjøtt som gjør det fordi de «hater» dyr. Om Dennis vil bli veganer er det et valg han selv får ta når han er gammel nok til å forstå det 😊

Legg igjen en kommentar