Mmm! I går kveld fikk jeg lyst på noe litt mer spennende enn den enkle woken, pannepizzaen eller knekkebrødene jeg vanligvis spiser. Jeg hadde lyst til å eksperimentere litt mer på kjøkkenet! Derfor tok jeg ut det jeg hadde av lavkarbomatvarer fra kjøleskapet, og plukket ut det jeg ville bruke. Retten ble til mens jeg kokkelerte, men jeg skrev ned alle stegene underveis slik at jeg kunne dele oppskriften med dere om den ble vellykket – og gjett om den gjorde!
Dette trenger du:
1 blomkål
1 squash
1 paprika
140 gram baconterninger
1/2 boks creme fraiche
1 boks tine kremost med urtesmak
1 boks hakkede tomater med basilikumsmak
1 ts av DETTE saltet (ved å bruke rabattkoden 7TJAT får du 2 for 1)
1 ts peppermix
osteskiver
Slik gjør du:
Start med å steke baconet. Skjær så opp grønnsakene og ha dem også oppi samme stekepanne.
La dette steke noen minutter før du har tomatene, kremost og creme fraiche over. Dryss så 1 ts av himalayasaltet og 1 ts peppermix over.
Bland godt sammen og la dette putre i cirka 20 minutter. Pass på å røre inni mellom slik at det ikke setter seg fast i bunnen. Sett stekeovnen på 200 grader.
Etter 20 minutter har du blandingen over i ei ildfast form, dekker den med ost. Jeg brukte skivet ost, og hadde totalt to lag. Om du heller vil ha raspet ost over kan du selvsagt det! Jeg dryste også over ørlite mer pepper og persille som skulle smelte inn i osten.
Stek i 15-20 minutter på 200 grader. Følg med underveis – retten er klar når osten er gyllen.
Server gjerne med salat eller bare så enkelt som på en seng av ruccola slik jeg gjorde!
Kan du lage flere vlogs? Ha eventuelt 1-2 faste dager i uke der du legger ut 😀
Åh, denne retten var sykt god! Jeg og mannen hadde den i går, og jeg tror det er noe vi kommer til å ha ofte her i huset 😄