I morgen forsvinner håret!

Hjelp, hva er det jeg har gjort nå? Tror faktisk aldri jeg har vært så usikker på noe i hele mitt liv. Eller jo – valg av barnehage! Dét var akkurat like skummelt og vanskelig. Enten ville det gå kjempebra eller så ville jeg angre meg i hjel. Heldigvis valgte jeg riktig den gang. Men nå er jeg altså i samme situasjon en gang til, og dødsnervøs for å angre.

SÅ mange sier at jeg ikke må klippe meg, og at håret mitt er så fint. Og jeg er i grunn enig – jeg elsker håret mitt! Men sannheten er at det tar altfor lang tid å style det. Vasking er også et ork ettersom jeg bruker ei halv flaske shampo hver gang, og så må vente i timevis for at det skal tørke etter en dusj. Det er også fryktelig varmt, og veldig i veien. Jeg går med håret i stikk 95 % av tiden nettopp på grunn av dette.

Så, hvorfor har jeg ikke klippet meg enda, tenker du kanskje nå? Jo, nettopp fordi jeg synes det er så fint med langt hår! Men hva er viktigst? At det ser fint ut eller at jeg faktisk klarer å ta vare på det og trives med det? Og kan jeg kle kort hår også? Det håper jeg virkelig! For i morgen formiddag har jeg time hos frisøren.

Planen er å klippe det kort. Veldig kort. Jeg snakker over skulderlengde! Noe sånn som på bildet under her.

Men så var det denne frykten for å angre da! Så, nå spør jeg dere. Hva ville dere gjort om dere var i mine sko?

På bildene her har jeg forresten ikke stylet det. Bare tatt ut hårstrikken. Så det er slik det ser ut helt, helt naturlig. For styling – det er et kapittel for seg selv, som gjerne tar en halv dag det også!

EDIT: Må legge til en ting til! Ser flere kommenterer at jeg kan klippe litt og litt hos frisøren og se hva jeg trives best med. Men saken er den at om jeg klipper meg vil jeg donere bort håret til noen som trenger det, og da er det liksom all or nothing. 🤔

13 kommentarer om “I morgen forsvinner håret!”

 1. Jeg hadde nesten like langt hår som deg og helt spontant klippet jeg meg skulderkort. Var fornøyd i to uker før jeg angrer meg ihjel😬 men nå elsker jeg å ha langt hår og syns jeg er finest da😅 nå er det ca 1,5 år siden jeg klippet meg og endelig begynner jeg å få en lengde jeg trives med igjen😊

 2. Klipp det kort! Når det kommer til hår så skader det aldri å prøve noe nytt nettopp fordi det vokser ut igjen 🙂 Hadde jeg hatt så langt og fint hår som deg hadde jeg sjekket opp med lokale frisører om det hadde vært mulig å donere håret i samme slengen.

 3. Jeg klippet meg for 2 år siden. Aldri angret siden og kommer nok aldri til å spare til langt hår igjen. Hadde samme lengde som deg. Alt var et ork og varmt. Nå føler jeg meg mye mere snasen og føler meg faktisk mye renere 😅

 4. Går rundt med samme tankene selv.
  Det er jo ganske greit at skulle du angre så vokser det heldigvis ut igjen.
  Datteren min klippet seg kort ene og alene for å donere håret sitt bort.Nå sparer hun til langt igjen og satser på å donere hår igjen til sommeren.
  Tenker på å gjøre det samme selv.
  Har du noen gang vurdert det samme?

 5. Det vokser alltid ut igjen! 😄 hadde hår til over rumpa, det var fint og tykt, men alltid i veien følte jeg. Stod i prøverommet på en klesbutikk og da tenkte jeg at dette var siste gang jeg gadd dra håret opp dra bukse og genser hver gang jeg kledde meg. Så jeg gikk til næreste frisør, som tilfeldigvis hadde ledig time innen 15 min, og der klippet jeg ALT av! Etter hvert ble det kortere og kortere, og jeg stoppet etterhvert på en superkort bob. Men, kort hår var stress på andre måter. Kunne ikke ha strikk i håret, det var så kort at jeg såvidt klarte stritte det osv. Nå har det grodd ut til brystet, nå skal det gro til jeg en dag får nok igjen, hehe! Så poenget i historien: Hår er hår! Det gror ut og finnes pro’s & con’s med alle hårstyler. Kos deg hos frisøren i morgen 😁

 6. Jeg hadde nok ikke klipt det sååå kort, jeg hadde like langt som deg og klipte til øyrene, angret meg i hel 😪 klipp det kortere slik at det er lettere men hold deg nedforbi skuldrene vil jeg si 😁

 7. Skjønner godt at du grubler! Har aldri angret når jeg har klipt meg kort! Det vokser ut igjen (og på meg vokser det kjempe fort så).

  Er også en sånn som ALLTID har håret i strikk, og tenkte at jeg ble å ha det mer løst når jeg hadde kort hår. Dette stemte ikke. Eneste var at det ble vanskeligere å ha det i strikk 😂 Men det trenger selvfølgelig ikke gjelde deg!

  Men for the record, tror du ville kledd kort hår 🤩

 8. Har hatt ganske langt selv, ikke så langt som dette! Men syns det er en befrielse å slippe så mye hår… det er letter og tynger ikke så mye, føles som om det tørker tusen ganger fortere! Å viss man vil style det så tar det ikke så lang tid med enten rettetang eller krølltang!

  Nå har jeg mellomlangt til meg å være og sitter å tenker på nesten akkurat samme klippen! Tenker det må vær deilig når høst og kalde dager slår inn! Jeg dusjer jo oftest på kvelden, så da bruker ikke håret så lang tid å tørke på xD

 9. Hadde lengde til litt over puppene og i mars i år klippet jeg igjen det kortere for å få litt av tyngden på håret vekk og lettere å style. Klippet da til rett under skuldrene fordi da kunne det ligge nedover i både rett hår og krøller. 🙂 nå har det vokst litt lengre og har hår til rett over puppene. Så vokst kanskje 5-6 cm ihvertfall.
  Lykke til med hårklippingen ! 🙂

 10. Tenk på at ditt hår voksent ut igjen, det gjør kansje ikke mottaker sitt. 🙏🏼 Klippet meg også kort etter å ha runpelang hår. Fysøren så deilig!! Hver gang jeg får hår ned til puppene tenker jeg at jeg skal spare men så ender jeg allti med å klippe det igjen. 🙈

 11. Har hår ned til puppene nå etter å ha spart i flere år, og når jeg først klipper meg sier jeg til frisøren at hun bare skal ta det slitte og tynne det ut da håret mitt er tykt og da føles det alltid lettere å style det selv😃 men jeg tror du vil bli ganske så fin med kort hår og donere det vekk er en kjempe fin ting å gjøre ❤️

Legg igjen en kommentar