FRA STUE TIL BARNEROM

annonselenker // mimmis & aliexpress

Slik så det ut i stuen vår da vi flyttet inn for snart tre år siden. En diger stue med utdatert stil og nøytrale, ganske kjedelige farger på veggene. Gulvet var også slitt, med sprekker og klar for å byttes.

Vi bodde der vel i et år før vi gjorde noe som helst. Men når vi endelig begynte skjedde det mye. Vi startet blant annet med å sette opp to vegger, ny karm og dør for å lage til et ekstra rom av den digre stuen. Innsiden av rommet gjorde vi ikke noe med med det første, men stuen ble derimot oppgradert! Vi skiftet gulv, lister, møbler og malte veggene.

På innsiden av rommet satte vi inn en kontorpult og noen oppbevaringsmøbler. Rommet ble brukt som syrom i et helt år uten at vi kledde veggene eller gjorde noe som helst med innsiden.

Et år senere var jeg blitt gravid og syrommet måtte omgjøres til barnerom. Nå var derfor tiden kommet for å selge symøblene, rydde rommet, fylle i med isolasjon og kle veggene på innsiden også.

Etterpå tapetserte vi tre av veggene med en veggfornyer for å få bort strukturen fra den opprinnelige tapeten. Den siste veggen kledde vi med veggpanel. Vi gikk for en listefri stil langs gulv og tak! Deretter malte vi – med fargen laurbær fra jotun.

Nå startet det kjekkeste! Selve innredningen. Den var gjort på et par dager, og nå er vi endelig ferdig med oppussingen på dette rommet for en liten stund.

RESULTATET

Trærne på veggene kjøpte jeg HER ( i fargen hvit og størrelse L ) de kom relativt raskt og jeg er skikkelig fornøyd med kvaliteten så langt. Sengen er hensvik fra IKEA – ser ikke ut som de selger den lenger, men vi kjøpte den til storebror i 2017. Hyllene er også kjøpt på IKEA fra Lack-serien, malt i samme farge som veggen. Elsker disse da de gir et fint og rent utseende, uten å måtte bruke hylleknekter. De tre oppbevaringskassene på gulvet og ballong-nattlampen kjøpte jeg på Clas Ohlsson.

Den store kaninlampen på gulvet er HERFRA – den synes jeg er sååå fin, og passer perfekt inn på dette barnerommet med så mange andre kaniner. Planen var egentlig at tema skulle være skogen, men det ser jammen ut som det i stedet er kaniner som er tema. Uansett, så liker jeg hele rommet veldig godt, og synes vi løste utfordringen med den lille plassen veldig godt.

Skapene hans er forresten fra IKEA de også. Stuva-serien med skap- og skuffefronter fra Fritids. Helt like som Dennis sine, og jeg elsker disse skapene! SÅ mye oppbevaringsplass i skaper som ikke tar store plassen.

Kaninene på veggen er kjøpt HER (på salg nå) !

Når jeg ser tilbake på alt vi har gjort på disse to siste årene blir jeg litt paff. Kan nesten ikke huske hvordan vi hadde det, og det at vi bodde slik i et helt år før vi begynte føles helt uvirkelig nå!

Hva synes du om forandringene, og ikke minst det helt nye barnerommet?

En kommentar om “FRA STUE TIL BARNEROM”

Legg igjen en kommentar