VLOG: miniferie i Danmark + ZOO

En liten oppsummering av miniferien vår!

♥︎ ♥︎ ♥︎

8 kommentarer om “VLOG: miniferie i Danmark + ZOO

 1. Syns du det er greit å legge ut video av andres barn? Ser nemlig at min sønn er med i din video, og så vidt eg vet har ikkje eg gitt tillatelse til det.

 2. For en herlig familie dere er❤️ Jeg er imponert over alt du får til og hvor positiv du er😊 Må jo være forholdsvis hektisk med to små! Jeg har bare en og syntes det er suuuuperhektisk😅

 3. Dårlig å ikke svare på kommentaren om å dele video av andre sitt barn! Grovt brudd på personvern, enda mer når man faktisk får tilsnakk!

 4. Veldig spent på hva svaret ditt er til dette, siden du føler du kan vente en uke med å faktisk svare på ett slikt spørsmål, når personen faktisk skriver at sønnen er på den videoen. Det er mange som ikke vil ha noe bilder/video av barna sine på nett, å når du da legger det ut på en offentlig blogg må en faktisk gjøre noe med videoen og ikke minst gi ett svar på spørsmålet.

  Dette er hentet fra datatilsynet.no

  Når du skal publisere eller dele bilder eller film der personer er motivet, må du forholde deg til personopplysningsloven. I tillegg bør du vurdere om det er etisk riktig å videreformidle bildene eller filmene.

  Hvis det oppstår en konflikt, er det den som har delt bildene eller filmen som må bevise at et gyldig samtykke virkelig er gitt. Samtykket skal være frivillig, uttrykkelig (tydelig) og informert (hva skal bildene brukes til).

 5. Anonym: siden du først er i gang med å signere fra datattilsynet kan jeg legge til dette avsnittet som også er hentet derfra:

  “Situasjonsbilder kan defineres som bilder der aktiviteten eller hendelsen på bildet er det egentlige motivet. Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet. Slike bilder kan gjengis offentlig uten samtykke fra de som er avbildet såfremt bildet gjengir forsamlinger eller hendelser som har allmenn interesse. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på konsert, et idrettsarrangement eller i et 17. mai-tog.”

  Dette betyr med andre ord at å legge ut en slik video absolutt er lov og ikke bryter med personvernsloven ettersom alle scener hvor det er andre mennesker enn vår familie tilstedet er filmet på åpne, offentlige steder og menneskene kun er i bakgrunnen og ikke hovedmotivet i filmen 😊

 6. Viss du skal filme på offentlige steder, bør du i allefall informere om at du filmer å kommer til å legge den ut. Da kan dei som ikke vil være med forlate området. Syns ærligtalt et lekeområdet bør være kamerafri sone!!

 7. Og spesielt når en person som faktisk har ett barn i videoen kommenterer og ganske klart uttrykker at det ikke er ønskelig at hen er med på videoen.

Legg igjen en kommentar