10 kommentarer om “VLOG: miniferie i Danmark + ZOO”

 1. Syns du det er greit å legge ut video av andres barn? Ser nemlig at min sønn er med i din video, og så vidt eg vet har ikkje eg gitt tillatelse til det.

 2. For en herlig familie dere er❤️ Jeg er imponert over alt du får til og hvor positiv du er😊 Må jo være forholdsvis hektisk med to små! Jeg har bare en og syntes det er suuuuperhektisk😅

 3. Dårlig å ikke svare på kommentaren om å dele video av andre sitt barn! Grovt brudd på personvern, enda mer når man faktisk får tilsnakk!

 4. Veldig spent på hva svaret ditt er til dette, siden du føler du kan vente en uke med å faktisk svare på ett slikt spørsmål, når personen faktisk skriver at sønnen er på den videoen. Det er mange som ikke vil ha noe bilder/video av barna sine på nett, å når du da legger det ut på en offentlig blogg må en faktisk gjøre noe med videoen og ikke minst gi ett svar på spørsmålet.

  Dette er hentet fra datatilsynet.no

  Når du skal publisere eller dele bilder eller film der personer er motivet, må du forholde deg til personopplysningsloven. I tillegg bør du vurdere om det er etisk riktig å videreformidle bildene eller filmene.

  Hvis det oppstår en konflikt, er det den som har delt bildene eller filmen som må bevise at et gyldig samtykke virkelig er gitt. Samtykket skal være frivillig, uttrykkelig (tydelig) og informert (hva skal bildene brukes til).

 5. Anonym: siden du først er i gang med å signere fra datattilsynet kan jeg legge til dette avsnittet som også er hentet derfra:

  «Situasjonsbilder kan defineres som bilder der aktiviteten eller hendelsen på bildet er det egentlige motivet. Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet. Slike bilder kan gjengis offentlig uten samtykke fra de som er avbildet såfremt bildet gjengir forsamlinger eller hendelser som har allmenn interesse. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på konsert, et idrettsarrangement eller i et 17. mai-tog.»

  Dette betyr med andre ord at å legge ut en slik video absolutt er lov og ikke bryter med personvernsloven ettersom alle scener hvor det er andre mennesker enn vår familie tilstedet er filmet på åpne, offentlige steder og menneskene kun er i bakgrunnen og ikke hovedmotivet i filmen 😊

 6. Viss du skal filme på offentlige steder, bør du i allefall informere om at du filmer å kommer til å legge den ut. Da kan dei som ikke vil være med forlate området. Syns ærligtalt et lekeområdet bør være kamerafri sone!!

 7. Og spesielt når en person som faktisk har ett barn i videoen kommenterer og ganske klart uttrykker at det ikke er ønskelig at hen er med på videoen.

 8. personlig synes jeg att det å argumentere for hvorfor det er greit å ha andres barn på din blogg bli veldig feil når moren har sakt i fra att hun ikke vill ha han der. Blir for dumt spesielt å si att han ikke e i fokus da ganske mange barn va veldig synlig og lett å kjenne igjen.
  Like veldig godt bloggen din og føler att jeg blir litt skuffet over holdningen din når en mor tar kontakt å sier att hun ikke vill ha sønnen der- kan ikke være så vanskelig å beklage (om du mener det eller ei) for å så fjerne de sekundene med sønnen.

 9. Hannah: Ingen mor har tatt kontakt med meg, og ingen har sagt at de ikke vil ha sønnen sin der. Ei kommenterte at hu så sønnen sin i videoen, men anonymt, så jeg aner verken hvem eller hvor. Har sagt at hun kan sende meg en kommentar (eller privat mail) og forteller mer om hvem og hva jeg eventuelt skal fjerne fra videoen. Men ettersom jeg ikke har hørt noe regner jeg med at hun ikke ser på det som et problem 😊

Legg igjen en kommentar