Ukens spørsmål #112

Hei hvor er den storebrorgaven kjøpt? 

Den er kjøpt på Biltema! 😊

Men ska dokke følga resten av vaksinene?

Ja, vi skal ta alle utenom første og andre dose av rotavirusvaksinen.

Hvilken bil har dere?

Volvo V70, 2008 modell 😊

Syns du det er greit å legge ut video av andres barn? Ser nemlig at min sønn er med i din video, og så vidt eg vet har ikkje eg gitt tillatelse til det.

Den videoen jeg har lagt ut ser jeg ingenting i veien med nei, send meg gjerne en mail med mer konkret info fra hvilken scene du eventuelt ikke synes er greit. Det er kun vi i familien som er i forgrunnen gjennom hele videoen, men så er det et par scener der andre mennesker kommer med i bakgrunnen. Disse scenen er riktignok spilt inn på offentlig sted, og de i bakgrunnen er ikke i fokus. Derfor bryter det ikke med personvernloven. Men som sagt; er du uenig, send meg gjerne en mer konkret kommentar eller mail, så kan jeg se på det igjen. 😊

Kan man ikke spise noe slags saus på lavkarbo? Syntes jeg leste på feks peppersaus at det nesten ikke var noen karbohydrater.

Det kommer vel an på hvor strikt man er, men det er uansett best å lage sausene selv. Når det i tillegg er så enkelt anbefaler jeg absolutt å gjøre det 😍

OPPSKRIFT HER

Hvor stor forskjell har Dennis og Oliver?

Nå vet jeg ikke om du mener utseende eller personlighet? I størrelse var Oliver en god del mindre enn Dennis ved fødsel, mens nå når han er blitt 6 uker har han gått forbi størrelsemessig i forhold til hva Dennis var da han var like gammel. Jeg synes også de var veldig like utseendemessig da de ble født, men at Oliver blir mer og mer lik pappaen sin etterhvert som ukene går (Dennis er mest lik meg).

Personlighetsmessig er det ekstremt stor forskjell på dem! Dennis var masse våken, hadde kolikk og gråt mye oftere enn Oliver som er en skikkelig sovebaby. Han er stort sett alltid fornøyd, og sover omtrent hele tiden! Kanskje våken 1-2 timer tilsammen i løpet av hele døgnet, mens Dennis var våken i 30-60 minutter mellom hvert eneste måltid sånn cirka.

Har du lavkarbotips til ei som hater å lage mat fra bunn av?

Hm, hold deg til forholdvis raske oppskrifter. De har i alle fall jeg mange av bloggen min! Ellers er brisk knekkebrød og proteinbrød (fra rema 1000) med pålegg veldig enkelt om man ikke liker å bruke så mye tid på kjøkkenet. Carnivore er kanskje også noe for deg? Da spiser du bare kjøtt – det er ekstremt tidsbesparende når det gjelder selve matlagingen ettersom man bare steker en biff og spiser den for eksempel! Det har jeg veldig lyst til å teste selv også, må bare bli ferdig med ammingen først.

Du kan også ta ut forskjellige matvarer direkte fra kjøleskapet og over på tallerkenen. For eksempel ost, skinke, agurk, tomater, spekemat osv. Legger du til et par kokte eller stekte egg blir det i alle fall et godt måltid! Min desiderte favoritt er likevel å steke enten en kotelett eller biff i litt smør, og ha oppi oppkuttet blomkål, løk eller noen grønnsaker ved siden av. Det går superraskt og er absolutt ikke vanskelig!

Jeg spiser ofte nakkekotelett og stekt løk med smør (så lager jeg blomkålmos i tillegg av og til dersom jeg skal kose meg ekstra, som på bildet over). Raskt og enkelt!

Har du en lavkarbodressing å anbefale?

Hvitløksdressingen til Salatmesteren skal være skikkelig god, nesten uten karbohydrater. Jeg har ikke smakt den selv, men har fått den anbefalt så skal absolutt se om jeg får kjøpt den med hjem en dag. Selges på blant annet rema 1000!

Hvordan går det med nettbutikken din?

Det går helt okei! Det vil si jeg får jevnt og trutt et par bestillinger i uken, noe jeg synes er akkurat passelig ettersom jeg ikke har allverdens av tid til å sy nå med to små og en mann som nesten aldri er hjemme.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

5 kommentarer om “Ukens spørsmål #112”

 1. Har du virkelig lagt ut en video der andres barn vises i bakgrunnen? Jeg hadde blitt fly forbanna hadde det vært mitt barn😅

 2. Selv om dette ikke bryter med personvernloven, synes jeg du skulle sagt i fra til foreldrene til de barna i det lekerommet at du filmet, slik at de som ikke vil være med på videoen kan forlate området. En ting er bilde/video til privat bruk, men når det legges ut på en offentlig blogg synes jeg det handler om respekt for andre barn/foreldre 🙂
  Det kan være mange grunner til at folk ikke vil bli sett på bilde/film. Akkurat den stunden i lekerommet, synes de andre barna veldig godt.

 3. Som de to andre over her, må jeg bare spørre deg hvordan du hadde følt det hvis noen andre hadde eksponert dine barn i en video som du ikke hadde gitt tillatelse til? Tenker det hadde blitt ganske stort ramaskrik, og muligens eget innlegg om overskridelsen .. ? Du svarte ekstremt hovmodig og overlegent på den kommentaren. Selvom man oppholder seg i offentlige rom, skal man hverken som voksen, og spesielt ikke AV barna sine, tillate at andre filmer og har klipp uavhengig av positiv/koselig/flatterende kontekst fordi «man oppholder seg i offentlig rom». Det er ikke uten grunn at før man sender barna avgårde i barnehage, fyller ut et skjema om man som forelder tillater å la barnet, eller barna, bli filmet/tatt bilder av, dersom det f.eks skulle ha havnet i avisen eller på nett. Du kan simpelthen ikke bare dure i vei på den måten. og det var mildt sagt alt annet enn respektfullt. En ting er å dukke unna om man ser kamera, eller å spør etter man ser det har blitt filmet, om klippet skal brukes til noe – og at det IKKE brukes til noe. Men det er ikke alle foreldre som får med seg absolutt alt, når barna f.eks leker. Jeg har ikke sett klippet, og har ei heller interesse av det, spesielt nå som jeg vet.

 4. Skremmende at du ikke ser noe i veien med å legge ut den videoen fra lekerommet. Å du å du,jeg hadde blitt rasende hadde det vært mine barn. Du ser de andre godt, å si noe annet er bare tull. Ha litt respekt for at ikke alle vil ha seg selv eller barna sine på en blogg! Respekt nok til å gi en liten heads up ihvertfall, så kunne de tatt barna bort idet du filmer.

 5. Jeg forstår de andre over her. Men syns faktisk det er litt overreaksjon her nå. Så hele videoen og må si at jeg ikke syns de andre barna var mye i fokus. Ja, man ser de på lekeplassen. Men ikke skjer det noe farlig/ og jeg følte ikke at jeg så for mye av andre barn. Forstå faktisk ikke helt hva som ble siktet til i videoen før man påpekte lekeplassen..

  Jeg er selv opptatt av å skjerme mine barn. Viser lite bilder av de på SM osv. Men tenker at dette ikke er noen krise og kritikken her er veldig kras. Ja det skal og bør tenkes om når man legger ut på blogg! Dette tror jeg også du har tenkt over.
  Kanskje bør man ikke legge ut noe som inkluderer andre barn uten tillatelse. Vet faktisk ikke helt hvordan jeg hadde følt det selv. Men ser jo her at alle andre barn ikke er utsatt på noen måte i denne videoen. Føler de som kritiserer her gjør det for å ta deg på noe.. Likte ikke tonen selv om jeg til dels kan både forestå og være enig i vær varsom poenget.

Legg igjen en kommentar