Endelig er vi hjemme fra sykehuset!

Hurra! Som du leser i overskriften har vi endelig fått reise hjem fra sykehuset. Før vi gjorde det måtte riktignok lille Oliver ligge i lysbehandling for gulsott i ett døgn ettersom bilirubinverdiene hans steg til himmels på de obligatoriske blodprøvene han tok hver eneste dag mens vi lå inne. Heldigvis hadde vi flinke mennesker rundt oss som tok godt vare på både Oliver og meg, men i tillegg taklet også lille skatten kjempe fint å ligge uten mamma i 24 timer.

Da behandlingen var over tok han en ny blodprøve, og så enda en dagen etterpå før vi fikk lov å reise hjem. Vi må også inn et par ganger nå i ettertid for å følge med på at verdiene ikke stiger igjen før vi kan være sikre på at vi ikke må legges inn igjen. Men akkurat det skal vi tåle, i mellomtiden får vi tross alt være hjemme! Det er deilig det.

Christopher har vært fantastisk gjennom denne stressende perioden etter fødsel. For mens Oliver og jeg lå på sykehuset og Dennis lå hos mormoren sin har han måttet dra på jobb sene kvelder og netter. Likevel troppet han opp på sykehuset tidlig hver eneste morgen etter minimalt med søvn, kun for å avlaste meg med stell og kos av Oliver, men selvsagt også for å bli kjent med denne nye skatten vår.

Da vi endelig kunne dra hjem kledde vi på Oliver verdens fineste hentesett som oldemoren hans har strikket! Det passet også perfekt på hans lille kropp, noe vi ble veldig glad for.

Tiden i etterkant her hjemme har vært en litt brå overgang, men sakte men sikkert jobber vi oss inn nye rutiner og finner ut av hvordan vi vil ha det. Blant annet er morgentimene blitt noe helt annet nå etter at Oliver kom til verden. For nå ligger vi alle fire i dobbeltsengen vår fra rundt klokken seks om morgenen når Dennis kommer inn til oss. Deretter følger en hel time med kos, lek og prating.

Storebror har allerede fått et enormt beskyttelsesbehov ovenfor lillebroren sin, og mammahjertet mitt smelter hver gang Dennis løper bort for å stryke han over hodet når han hører at Oliver gråter.

Alt i alt har vi nå vært en veldig lykkelig familie på fire i hele seks dager, og vi svever enda på rosa skyer! Det har jeg tenkt å nyte så lenge jeg kan, for straks kommer enda verre våkennetter og utviklingstrinn.

4 kommentarer om “Endelig er vi hjemme fra sykehuset!”

  1. Trodde også at alle hadde rett på 2 uker? Bare at alle har ikke rett på betaling?

  2. Christin: Det stemmer, og han ville eventuelt ikke fått betalt om han hadde tatt fødselspermisjon. Så på grunn av det, og det at det er høysesong og travelt på Egon nå valgte han å ikke ta fødselspermisjon 😊

Legg igjen en kommentar