Ukens spørsmål #110

Finnes det noe sjokolade/godteri/snacks som er lavkarbovennlig i vanlig matbutikker?

Ja, absolutt! Det jeg kjøper mest av er Cloetta sin sukkerfri sjokolade, baconcrisp og peanøtter. Dette får du på omtrent alle dagligvarebutikker, men europris sine peanøtter er de med minst karbohydrater. Zeroh pinneis, sukkerfri fløteis, sjokoladepudding uten sukker og mye mer får du også tak i på vanlig dagligvarebutikk. Proteinbarer, et større utvalg av sukkerfri sjokolade og mye forskjellig sukkerfritt (og karbofritt) godteri finner du på helsekostbutikker.

Hvor kan man bestille babyboksene til name it? Når jeg søker på den får jeg bare opp at denne tjenesten ikke finnes mer og at name it heller fokuserer på barselarrangementer i butikken. Har du en link? 🙂

Åh nei, sååå dumt! Dette var en av de første pakkene jeg hentet, men så har den ligget uåpnet hjemme en stund, så jeg har rett og slett ikke fått med meg at de ikke tilbyr lenger. Når jeg søker den opp får jeg riktignok samme svar som deg, så ser ut til at de ikke tilbyr babyboks lenger. Det var synd ♥︎

Har ikke Christopher permisjon fra jobb i 2 uker nå som du har født da?

Nei, det er dessverre slik at alle fedre har krav på 2 ukers fødselspermisjon like etter fødsel, men det er opp til arbeidsgiver om de får lønn eller ikke. Christopher er av dem som ikke får lønn, og når det i tillegg er høysesong og travelt på Egon syntes vi det var best at han ikke tok ut fødselspermisjon denne gang.

Er det bra med løksuppe for barnet når du ammer. Trodde man fikk mye luft i magen.

Ja, løksuppe er helt ufarlig. Visste du at det er svært lite av det mammaen spiser som faktisk går over i melken til barnet. Det eneste som faktisk er bevist å gå over i melken er koffein, alkohol og rus – og eventuelt at barnet reagerer om det er noen matallergier involvert. Det er fysisk umulig at for eksempel kullsyre, løk, kål og andre matvarer kan påvirke melken.

På ammehjelpen sin nettside kan man blant annet lese dette:

Mange føler at det er en sammenheng mellom uro og gråt hos barnet og matvarer de spiste i forkant av ammingen. I de aller fleste tilfeller vil ikke barnet ha noen reell negativ effekt av det du har spist. Når barnet er urolig etter ditt matinntak skyldes det oftest helt andre årsaker. Men det er lett å tenke at maten du har spist har skylden, særlig dersom du har inntatt matvarer som ofte omtales når babyen har vondt i magen, som sterke krydder, kål, erter og reker.

Det er viktig å huske at maten du spiser fordøyes i din mage, ikke i barnets. Næringsstoffene tas opp i ditt fordøyelsessystem og videre inn i blodet ditt. Herfra går det ut i melken. Melken speiler innholdet i blodet ditt. Derfor kan for eksempel ikke kullsyre gå i melken. Det ville i så fall bety at det også er kullsyre i blodet ditt, noe som er fysisk umulig. Luft i magen hos deg skyldes ofte ufordøyde karbohydrater som brytes ned, i din mage – og disse går ikke over i morsmelken.

Håper du har det fint i den nye tilværelsen! Hvordan er det med Lillegullet.no? Driver du aktivt der?

Tusen takk, det har jeg virkelig. Når det gjelder lillegullet ligger nettsiden åpen for bestillinger hele tiden, og jeg ordner alltid bestillingene som kommer inn fortløpende. Men i travlere perioder, som nå for eksempel, reklamerer jeg bevisste veldig lite for nettbutikken. Rett og slett fordi jeg ikke har kapasitet til å sy alt om det kommer mange bestillinger på én gang. Men en bestilling her og der er bare moro!

Kjenner du deg ferdig med barn eller vil du/dere ha flere?

Både Christopher og jeg er enige om at to holder. Vi føler begge at familien vår er komplett som den er nå, og har ingen planer om en tredje. Hva som skjer i fremtiden vet ingen, men akkurat nå kan jeg si at vi er veldig fornøyde med de to guttene vi har fått, og ønsker å stoppe her.

Var det noe galt med Oliver da han ble født?

Ingenting alvorlig, men han kom en måned før tiden og hadde litt startvansker på grunn av dette. Blant annet slet han med å holde kroppstemperaturen sin oppe selv. Han fikk også gulsott, var veldig søvnig, slapp og vi slet litt med å få han til å spise. Ellers er han frisk som en fisk og sterk som en stut ♥︎ Nå er alt akkurat som det skal være! Sett bort i fra øyebetennelsen han har fått som følge av umodne og trange tårekanaler – dette er riktignok også noe som straks kommer til å gå over av seg selv bare han blir litt større og mer «ferdig».

Hvordan går det med dere?

Det går kjempe fint med oss alle! Vi lever enda i en lykkelig liten boble, og selv om vi har hatt både ørebetennelse og øyebetennelse i hus etter at vi kom hjem synes jeg det går overraskende bra! Jeg er også superpigg etter fødselen og nyyyter det!

Hvordan tar Dennis storebror rollen?

Veldig bra! De første dagene syntes han det var litt vanskelig, men nå er det superstas med en liten lillebror, og han vil gjerne hjelpe til med alt og koser med Oliver dagen lang. Jeg skal skrive litt mer om dette i et eget innlegg en av dagene.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Legg igjen en kommentar