Ukens spørsmål #109

Hei, har du noen tips til hva jeg kan spise når jeg er gravid og SUPER kvalm, samtidig som jeg prøver å ha et lavkarbo kosthold?

Kjære du, jeg føler sånn med deg, for det der er virkelig ikke noe lett! Mine beste tips er å kjøpe proteinbrødet til Rema 1000; kjøre det i brødristeren med smør på. Gjerne brisk knekkebrød med smør også. Baconcrisp frister kanskje? Prøv deg litt frem. Selv levde jeg nesten bare på brødskive (proteinbrødet) med smør, og tynne hjemmelagde supper av buljong, vann og litt grønnsaker de første ukene. Ønsker deg masse lykke til! Og ikke minst gratulerer med den lille i magen ♥︎

Veldig fin vegg! Har du tatt på sealer? Søsteren min har også kalkvegg, og desverre har hun ikke sealer på. Veggen er ødelagt etter 2 åring som har tatt på den, samt matsøl. Litt fett så blir det store merker og kan ikke vaskes vekk 🙁

Tusen takk! Sealer er kjøpt inn og skal på med en gang jeg orker å gjøre det, haha! 😅 Takk for tipset uansett! Og synd å høre om søsteren din – har også hørt at den tåler lite om man ikke har sealer over 😌

Ko har du kjøpt badekar for sønnen din den var kjempe fine 😊

Badekaret fikk han av mormoren sin til jul, og det ble kjøpt på BR leker. Dessverre har de lagt ned, og det ser ikke ut til at de selger den andre steder da det var BR sitt eget merke. Men det heter i alle fall Fun tub and table hvis du vil lete 😊

Hei, barna dine skal jo vokse opp rett oppi klimakrisen, og at vi har 11 år på å redusere våre utslipp med mer enn 50%. 😊 Tar dere noen miljø og klimavennlige valg bevisst? Har du noen tanker om å erstatte plast tannkost med bambus, menskopp, tøy bind (enkelt å sy selv også) redusere melkeprodukter og kjøtt/fisk (med tanke på hvor skadelig produksjonen er for vår planet), unngå all engangsbruk, tøy bleie, bruke tøy grønnsaksposer og tøy handlenett når dere handler osv.. 😊 Hva er dine tanker om dette? Er det noe som er viktig for dere å lære barna deres?  Håper på svar.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har satt meg godt nok inn i klimakrisen, og er dessverre heller ikke av dem som gjør mest, men likevel gjør vi vår del. Vi er flinke til å bruke tøynett når vi handler, i tillegg til at vi sortere søppelet, alltid sparer middags- og matrester til dagene etterpå, noe som fører til minimalt med matavfall. Vi er oppmerksom på vann- og strømbruken vår, og jeg syr både klær og ammeinnlegg selv! Tøybind var også en god ide som jeg absolutt skal se om jeg får til når tiden for den månedlige blødningen kommer tilbake igjen. Ellers reiser vi lite med fly, som jo er av verstingene når det gjelder utslipp. En tur årlig er maks, men i år ser det jammen ut til at vi holder oss hjemme.

Kort oppsummert; vi har ikke superstort fokus på klimakrisen dessverre, det skal jeg innrømme, men vi gjør likevel noen bevisste valg omkring dette, som vi også lærer videre til barna.

Har et spørsmål om lavkarbo 😊 Er det sånn at man så og si kan spise så mye man vil da, kanskje ikke så mye man vil da men ganske mye så du blir godt og mett 😊

Ja, de aller fleste vil merke at behovet for mat blir mye mindre ettersom det høye fettinnholdet gir så god og langvarig energi. Tommelfingerregelen er at du skal spise når du blir sulten og stoppe når du blir mett – så vil kroppen justere inntaket selv 😊 Det skal godt gjøres å spise FOR MYE på lavkarbo ettersom det høye fettinnholdet vil gjøre det vanskelig og få i seg for store mengder mat. Metthetsfølelsen kommer rett og slett fortere. I en overgangsfase er det likevel noen som velger å telle kalorier, eller om vektnedgangen plutselig skulle stoppe opp etter en stund. Selv har jeg aldri telt kalorier på lavkarbo.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

En kommentar om “Ukens spørsmål #109”

  1. Finnes det noe sjokolade/godteri/snacks som er lavkarbovennlig i vanlig matbutikker?

Legg igjen en kommentar