Slik gikk det på sykehuset i dag!

Siden jeg har nevnt dette med hørselen til Dennis her tidligere føles det bare naturlig å dele litt om hvordan det gikk på sykehuset i dag. Lille prinsen ble nemlig henvist til Øre-Nese-Hals avdelingen for en måneds tid siden. Vi har vært fryktelig spente på hvordan det skulle gå på denne timen, og ikke minst om de skulle finne ut noe mer.

For de av dere som ikke har fått med dere hva det går i kan jeg starte med en kort oppsummering: Dennis har hatt et par ørebetennelser, væske i mellomøret og hull på trommehinnen. Dette har ført til at vi har gått på jevnlige kontroller hos fastlegen med tanke på hørselen hans. I vår fikk vi veldig dårlige nyheter på ene kontrollen. Dennis hørte ingenting på ene øret. Etter å ha vært gjennom flere øreskyllinger ble resultatet litt bedre. Nå var det respons, men fremdeles var resultatet på hørselsapparatet dårlig. Da vi testet det andre øret viste det seg at han hadde nedsatt hørsel der også – uten at vi visste grunnen. Han ble da henvist videre, og hadde som sagt time i dag.

Da vi kom på sykehuset startet vi med en hørselstest som handlet mest om lek. Dennis lekte med den ene pleieren samtidig som en annen sto bak ryggen hans og lagde ulike lyder med blant annet bjeller og en maskin. Testen gikk ut på å se når Dennis snudde seg etter lydene – her bestod han med glans! Han snudde seg nesten alle gangene. Etterpå var han gjennom flere andre tester der det ble brukt maskiner til å sende signaler inn i øret, som så ble reflektert og viste resultatet på en graf. Som pleierne så fint sa det; Dennis skulle tegne med øret!

Også disse viste at han reagerte på signalene helt ned på 35 desibel. Det betyr at han enten har helt normal hørsel eller en mild hørselsnedsettelse. Uansett blir det ikke noe videre oppfølging med mindre vi merker at det blir verre igjen.

Timen avsluttet med en nøye undersøkelse av både øre, nese og hals av en flink lege, som heller ikke kunne finne noe galt. Hipp hurra – så gode nyheter! Vi syntes såklart det var litt rart at alt plutselig var blitt helt fint, men etter å ha pratet med legen fikk vi vite at hørselen kunne endre seg omtrent fra dag til dag med så små, og at forkjølelse og sykdom kunne ha mye å si for resultatene på testene. Vi krysser derfor fingrene for at han bare har hatt en dårlig dag de andre gangene – og at alt er helt fint nå ♥︎

Legg igjen en kommentar