Lavkarbovennlig skipperpai!

Skipperpai er en stor middagsfavoritt her hjemme. Jeg lagde det til Christopher og Dennis i går, og ettersom jeg selv også hadde skikkelig lyst på nettopp dét bestemte jeg meg for å prøve ut en lavkarbovariant. Grønnsaker og ingredienser ble plukket ut fra kjøleskapet der og da, uten noen form for planlegging. Denne retten ble med andre ord tryllet frem veldig spontant, men likevel ble den så god at jeg er nødt til å dele oppskriften med dere!

Du trenger:

1/2 blomkålhode

1/2 squash

1/2 brokkoli

400 gram kjøttdeig

4-5 sjampinjong

2 toppede ss smør

raspet ost

krydder miks av 1 ts grovkvernet pepper, 1 ts salt, 1 ts chili, 1 ts piffi

Slik gjør du:

Start med å skjære blomkålen i store biter og kok i en kjele med vann.

Mens dette koker kan du steke kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er ferdigstekt har du over en toppet spiseskje smør og krydderblandingen. Bland alt godt sammen før du har kjøttdeigen i bunn av en ildfastform.

Kutt opp de resterende grønnsakene, og ha dem over kjøttdeigen i formen.

Nå er blomkålen garantert myk. Mos den enten for hånd eller i en blender. Sammen med litt salt, pepper og 1 ss smør. Vips så har du laget blomkålmos – denne tar du over grønnsakene igjen. Som et lokk strør du over en godt lag raspet ost.

Ha formen i stekeovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar cirka 20 minutter.

Server og nyt! Kan enten spises som den er eller med en deilig salat til.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar