Gravidoppdatering: uke 37

Termindato

26. juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 37, og dermed er 89 % av svangerskapet fullført. Det gjenstår usle 32 dager til termin, og jeg er skråsikker på at han kommer før tiden. Spørsmålet er bare når.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen blitt 46 cm lang og 2,97 kilo mot slutten av uken.

Hva skjer med barnet denne uken?

Barnet forbereder seg på livet utenfor livmoren – blant annet ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig for at barnet skal kunne die. Husk at du fremdeles skal kjenne fosterbevegelser hver dag – hvis ikke må du kontakte helsevesenet.

Ingen fare for at denne babyen er for rolig i alle fall. Her føler jeg nesten han prøver å grave seg ut av magen mange ganger hver eneste dag.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Nå begynner mange gravide også å lengte etter å føde. Det begynner virkelig å bli tungt, og det er ekstremt slitsomt hvis nattesøvnen blir forstyret. Nå er det vanlig å kjenne kynnere, det vil si at livmoren blir hard og så slapper av. Slike kynnere kan gjøre vondt, som menssmerter eller verre. Mange kvinner som allerede har født barn, kan få så kraftige kynnere at man kan tro forløsninger ei i gang.

Spenningen og forventningene stiger jo nærmere termin du kommer. Pakk vesken du skal ha med deg til fødselen!

Innkjøp og utstyr

Jeg har hentet inn alle babyboksene, pakket dem opp og vist dere hva som befant seg oppi HER. Det føltes helt spesielt å skulle sortere de produktene rundt i kommoden til Oliver, på badet, stellebordet og lignende. Alt ble så mye mer virkelig nå når bleiestørrelse nummer 1 ligger ved siden av Dennis sine i stellekommoden.

Ukens cravings

Begynner å bli lei av å skrive det samme her uke etter uke. Det hadde jo vært litt morsomt med noe annet for en gangs skyld, men her er det kun den sukkerfri appelsinbrusen til first price det går i altså!

Hvilke plager har jeg?

Jeg har ekstremt mange modningstegn for tiden. Modningsriene og de regelmessige kynnerne som plutselig har dukket opp flere ganger er vel kanskje av de kraftigste tegnene. Men i tillegg kjenner jeg også på en helt ekstremt nedpress-følelse. Det føles som babyen er halvveis ute der nede, og ligger altfor, altfor langt nede. Det stikker og presser på livmorhalsen ved hvert eneste skritt jeg tar og enda verre om jeg hoster.

Det var altså de nyeste plagene, men i tillegg har jeg de samme som tidligere; vondt i bekkenet, litt forhøyet blodtrykk og ikke minst den irriterende kvalmen som titter innom i ny og ne.

Tanker om kjønnet

En liten karatekid aka lillebror.

Vektoppgang

19 kilo.

Fødselsforventninger

Super spent! Spesielt ettersom jeg har trodd fødselen har vært i gang flere ganger allerede. Kun på grunn av disse forbaska vonde modningsriene som plutselig bare gir seg igjen etter noen timer. Regner med vi kommer til å være seint ute til sykehuset når kroppen faktisk er i fødsel fordi jeg tenker det kommer til å gå over den gang også. Ups! Plutselig har kroppen ropt ulv-ulv litt for mange ganger 😅

Neste kontroll

Jeg går fremdeles til regelmessige kontroller 1-2 ganger i uken for å følge med på blodtrykk og urin. Neste kontroll er på onsdag.

Sammenligningsbilde av magen

uke 37 med Dennis – uke 37 med Oliver

Og dere – bare for moros skyld;
samme kjole, samme svangerskap, uke 12 til venstre og uke 37 til høyre.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar