Gravidoppdatering: uke 35

Termindato

26. juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 35 og dermed gjenstår det bare to uker til babyen ikke lenger regnes som prematur – en stor milepæl! Ellers er det 45 dager igjen til termin og 84 % av svangerskapet er fullført. Det går mot slutten, med andre ord.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen i gjennomsnitt 44 cm lang og 2,56 kilo mot slutten av uken. Vi fikk riktignok vite at Oliver ligger litt under gjennomsnittet, og at han på torsdag som var veide nøyaktig 2 kilo. Blir spennende å se om dette stemmer når han kommer ut!

Hva skjer med barnet denne uken?

Sentralnervesystemet og fordøyelsessystemet er nesten helt ferdigutviklet. Barnet fortsetter å legge på seg, og det fyller nå ut nesten hele livmoren.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Østrogenet og et hormon som heter relaxin bløtgjør bekkenet som forberedelse til fødselen, og dette kan gjøre at du får vondt i ryggen eller bekkenet. Hvis du har tid til det, kan det nå være en god idé å gå gjennom fødselsbrevet sammen med jordmor. Legg det gjerne i en mappe samme med eventuelle andre dokumenter du har tenk å ha med deg til fødselen.

Innkjøp og utstyr

Tror ikke vi har kjøpt inn så mye nytt denne uken, men jeg har i alle fall fått hentet alle babyboksene gravide blir tilbydd, samt fått bært opp og montert både lekegrind, vippestol og ammestol. Klesvasken har jeg også begynt på – nå henger det bittesmå babyplagg på klesstativet i stuen.

Ukens cravings

Etter at jeg var innom sykehuset har jeg sklidd helt ut med kostholdet! Der orket jeg rett og slett ikke tenke på hva jeg spiste oppi alt det andre, så da ble det brødmat til de fleste måltider som det jo gjerne ofte er på et sykehus. Noe som resulterte i at kroppen min sugde til seg vann! Kom ikke skikkelig inn i lavkarbolivsstilen igjen før i går… Bare litt generell info der altså, men jeg har ikke hatt noen spesielle cravings den siste uken tror jeg.

Hvilke plager har jeg?

Blodtrykket har plutselig skutt i været, og jeg føler energien har forsvunnet helt etter at det skjedde. Jeg er så sliten! HELE TIDEN! I tillegg til at bekkenet er vondt. Ikke særlig digg å være gravid nå, men heldigvis går det mot slutten.

Tanker om kjønnet

En liten lillebror!

Vektoppgang

17 kilo! HELE TO KILO opp fra forrige uke der altså, men som sagt er mye av det vann, så regner med tallet er litt lavere igjen neste uke når jeg er tilbake i ketose. Eller i alle fall at det ikke øker like fort fremover.

Fødselsforventninger

Spent på om den starter naturlig eller om jeg blir igangsatt denne gang også!

Neste kontroll

Neste kontroll er allerede i morgen! Sjekk av blodtrykk og urin med tanke på ukens hendelser.

Sammenligningsbilde av magen

uke 35 med Dennis – uke 35 med Oliver

Rart å se hvor mye lavere jeg bærer magen denne gang i forhold til sist. Lurer på hva som er grunnen til det – kanskje huden rett og slett bare var strammere første gang når den aldri hadde vært så strekt før?

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En kommentar om “Gravidoppdatering: uke 35”

Legg igjen en kommentar