Gravidoppdatering: uke 34

Termindato

26. juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 34, noe som betyr at legene ikke lenger kommer til å prøve og stoppe fødselen dersom Oliver vil ut nå. En stor milepæl! Nå er han med andre ord helt ferdig, og trenger kun å legge på seg litt mer de siste ukene. 81,6 % av svangerskapet er fullført!

Hvor stor er babyen?

42 centimeter lang og 2,35 kilo mot slutten av uken.

Hva skjer med barnet denne uken?

Nå kan barnets eget immunforsvar bekjempe lette infeksjoner. Plassen i livmoren minsker for hver dag, og barnets bevegelser blir større og langsommere. Nå er også lungene (som er det siste organet som blir ferdig) såpass utviklet at babyen ikke lenger trenger lungemodningssprøyter. Babyen er rett og slett klar for verdenen på utsiden.

Mamma-snekkerbuksen min kan kjøpes HER – superbehagelig og kul nå som det går mot varmere tider. Rabattkoden HAPPY gir deg 20 % rabatt ut dagen i dag!

Hva skjer med mammaen denne uken?

Det kan samle seg mye væske i kroppen, noe du for eksempel kan merke ved at hendene og føttene hovner opp – kanskje passer ikke ringene dine lenger?

Blodvolumet ditt har økt med ca én liter, men fra og med nå holder det seg konstant frem til fødselen.


Når du først har begynt å kjenne barnet bevege seg, skal du kjenne at det er liv i magen hver dag. Barnet gjør både små og store bevegelser i magen. Du kjenner det ikke nødvendigvis når barnet suger på tommelen eller gjør små gripeøvelser med hendene, men de fleste spark og andre større bevegelser kjenner du godt, og særlig i den siste delen av graviditeten.

Av og til er det likevel rolig i magen – barnet sover flere ganger i løpet av døgnet. De fleste barn er mest aktive om kvelden, og tidlig om morgenen, men hvor mye og hvor kraftig det sparker, varierer fra barn til barn.

Hvis du er bekymret for at barnet ditt beveger seg mindre enn vanlig, skal du kontakte helsevesenet umiddelbart, særlig hvis dette forekommer nært opp mot terminen.

Innkjøp og utstyr

Jeg fikk så mye fint i babyshoweren på torsdag, men har også fått en god del utenom. Noe av det ser dere på bildet over her. Jeg fikk også vite at snille farmor ville kjøpe tripp trapp stol til Oliver 😍 Føler meg så heldig – tusen takk!

Ukens cravings

Kan vel ikke skryte på meg at det er noe annet denne uken heller. Gul, sukkerfri appelsinbrus fra First Prise is the thing!

Hvilke plager har jeg?

Ganske mange! Jeg har en del vonde kynnere/maserier for tiden. Bekkenet gjør ganske vondt. Kvalmen er her. Jeg sover mye dårligere om nettene og begynner generelt å bli ganske klar for å få han ut.

Tanker om kjønnet

Perfekt liten lillebror!

mamma-snekkerbuksen min kan kjøpes HER – superbehagelig og kul nå som det går mot varmere tider

Vektoppgang

15 kilo!

Fødselsforventninger

Jeg er så spent på hvordan denne fødselen starter, men i løpet av siste uken har jeg fått en enda sterkere følelse av at jeg kommer til å bli igangsatt på grunn av svangerskapsforgiftning om noen uker. Sånn, rundt uke 37 kanskje. Tiden får vise!

Neste kontroll

På onsdag klokken 13!

Sammenligningsbilde av magen

uke 34 med Dennis – uke 34 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En kommentar om “Gravidoppdatering: uke 34”

Legg igjen en kommentar