5 sunnere alternativer til 17.mai desserten!

Muligens litt i seneste laget, men om du enda sitter og lurer på hvilken kake du skal bake til i morgen vil jeg gjerne komme med noen forslag! Jeg tenker så klart på lavkarbovennlige alternativer – for sukkerkaker finnes det flust av på en dag som 17.mai! Har du planer om å holde deg til lavkarbo eller kanskje bare spise litt sunnere kan kanskje noen av kakene under friste?

PAVLOVA

OPPSKRIFT HER

Selveste 17.mai desserten! Disse er litt annerledes ettersom de serveres i porsjonsstørrelse. Et supert tips er også å servere dem som en liten mini-buffet der bunnene ligger uten noe på, så tar gjestene på krem og bær selv! De holder seg nemlig ikke sprø så veldig lenge etter at kremen har kommet på, så vent gjerne så lenge som mulig med å gjøre nettopp det. Ellers er de skikkelig gode på smak og selvsagt helt uten sukker.

SJOKOLADEKAKE

OPPSKRIFT HER

En deilig og smakfull sjokoladekake for de voksne. Den er ikke en typisk søt kake, men mer en deilig kake med kraftig smak og myk krem. Kan selvsagt spises av barna også, men min erfaring er at barna ofte foretrekker de søtere alternativene.

OSTEKAKE

OPPSKRIFT HER

En storfavoritt som passer til alt, også 17.mai! Denne kaken har jeg laget så mange ganger, og jeg blir aldri lei. Virkelig verdens beste ostekake, og om jeg ikke hadde visst at den var uten sukker hadde jeg aldri gjettet det! Den smaker SÅ godt.

DRONNING MAUD

OPPSKRIFT HER

En ekte klassiker! Kanskje mest kjent her på vestlandet? Den er i alle fall virkelig å anbefale til alle dessertelskere der ute.

OREOKAKE

OPPSKRIFT HER

Denne tar ganske lang tid å lage, men resultatet er til gjengjeld enestående! Denne kaken her må være en av de diggeste kakene jeg har smakt – sukkerfri eller ei. Har du ingrediensene i hus og en del timer fri for planer – kjør på! Du kommer absolutt ikke til å angre.

FERDIGVARIANTER

Helt til slutt: dersom du ikke orker å lage noe, men samtidig kjenner det sitter langt inne å skeie ut, hvorfor ikke gå for noen digge ferdigvarianter? Du rekker fremdeles butikken! Kjøp inn ZERoh isen som er fri for både sukker og kalorier, eller hva med sjokoladepudding og vaniljesaus?

Fortell meg gjerne hva du synes om du prøver noen av oppskriftene mine!

2 kommentarer om “5 sunnere alternativer til 17.mai desserten!”

  1. Lite middagstips. Bruk kyllingkjøttdeig til å lage små burgere, hvor du tilsetter digg krydder og former dem til små burgerpatties. deretter vender du burgerpattiesene inn i knust bacongull og steker dem i smør på stekepanna. Veldig godt!!

  2. Lite middagstips. Bruk kyllingkjøttdeig til å lage burger. Mix den sammen med deilig krydder og lag små burger»patteis». deretter vender du burgerpattisene i knust bacongull, og steker dem i smør på panna. veldig gode!!

Legg igjen en kommentar