Gravidoppdatering: uke 36

Termindato

26. juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i uke 36 – noe som betyr at 86,6 % av svangerskapet er fullført, og det kun gjenstår 38 dager til termin.

Hvor stor er babyen?

Babyen er nå 45 centimeter lang og 2,76 kilo mot slutten av uken dersom han er gjennomsnittlig stor. I følge forrige vekstestimering er riktignok Oliver litt mindre enn gjennomsnittet.

Hva skjer med barnet denne uken?

Barnet lagrer fett til livet utenfor livmoren. Bevegelsene til barnet kan også kjennes annerledes ettersom det nå har mye mindre plass å boltre seg på. De tydelige sparkene vil derfor kjennes mer som knuffing fra nå av.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Det kan være vanskelig å sove, og du må kanskje snu deg ofte. Det kan hende du også drømmer heftige og virkelighetstro drømmer. Mye skal bearbeides i forkant av fødselen. Fortsett med å hvile ofte – de siste ukene kan føles tunge og lange.

Hvis dette er din første graviditet har barnet antagelig festet seg i bekkeninngangen nå.

Innkjøp og utstyr

Sjekk disse fine pysjamasene jeg har kjøpt til guttene! I et tynt stoff og en deilig gul farge fungerer de like fint til nattøy som lekedresser ute i sommervarmen. Den ene i størrelse 50/56 og den andre i størrelse 86/92.

Ukens cravings

Fremdeles den sukkerfri appelsinbrusen til first price! Ingen over, ingen ved siden av.

Hvilke plager har jeg?

Veldig lite energi og fremdeles vondt i bekkenet ellers har jeg det egentlig ganske bra. Blodtrykket er litt høyt, hodeverken titter innom inni mellom og jeg spyr en sjelden gang, men jevnt over føles jeg meg så mye bedre enn jeg gjorde på samme tid med Dennis i magen!

Tanker om kjønnet

Enda en perfekt liten gutt.

Vektoppgang

18 kilo.

Fødselsforventninger

Spent på om fødselen starter naturlig eller om jeg blir satt i gang. Og dersom førstnevnte er tilfelle lurer jeg på om første tegn er vannavgang eller rier!

Neste kontroll

Allerede nå på onsdag. Jeg har vært på kontroll to ganger i uken etter at jeg var innlagt for å sjekke blodtrykk og urin. Spennende tider fremover!

Sammenligningsbilde av magen

uke 36 med Dennis – uke 36 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar