Gravidoppdatering: uke 33

Termindato

26. juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 33! Kun 59 dager gjenstår til termin, og nesten 80 % av svangerskapet er fullført.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen hele 40 cm lang og 2,15 kilo mot slutten av uken dersom han følger gjennomsnittet. Jeg lurer sånn på hvor stor han egentlig er – helt nøyaktig!

Hva skjer med barnet denne uken?

Kroppen fortsetter å lagre underhudsfett. Mengden forstervann øker ikke lenger nå, men holder seg konstant. Hjernen vokser raskt og barnets hode øker i størrelse. Barnet kan nå oppfatte lys og mørke fra innsiden av magen, for eksempel om det er dag eller natt. Husk å kjenne etter fosterbevegelser!

Hva skjer med mammaen denne uken?

Dersom barnet har lagt seg til rette for fødselen, vil det bli langt mer behagelig for deg. Det blir lettere å puste, og hvis du har hatt magebesvær, kan det forsvinne nå. Du kan oppleve et økt press nedover, og du kan føle prikking eller kribling i bekkenet. Noen beskriver det som små elektriske støt. Dette er helt ufarlig.

Aktivitetene dine påvirker barnet – enten du spiser, sitter, ligger eller går, vil barnet merke det. Likeledes påvirkes han eller hun av lyd utenfra.

Det er lurt å prøve å legge inn en liten hvil hver dag. Jo mer avslappet du klarer å være under og mellom veene, desto bedre vil livmoren arbeide – derfor er det lurt å begynne å øve deg på å slappe av allerede nå.

Innkjøp og utstyr

Den siste uken har vi fått fylt på klesskapet til lille Oliver en god del! For det første har mamma strikket en nydelig romper og et par ullsokker. I tillegg kom mormor og morfar hjem fra tur i går med en hel haug nydelige klær og strikkeklær til lilleskatten! Inkludert dette nydelige hentesettet!

Ukens cravings

Fremdeles verdens beste brus! Sukkerfri appelsinbrus fra first price.

Hvilke plager har jeg?

Bekkenet er fremdeles ganske vondt. Ellers har jeg det veldig fint. Kvalmen titter innom av og til, men det skal jeg fint klare å leve med de siste ukene som gjenstår!

Tanker om kjønnet

Perfekt liten lillebror.

Vektoppgang

15 kilo opp. Håper jeg klarer å holde meg under 20 totalt, men det er absolutt ikke noe jeg kommer til å jobbe for at skal skje. Kroppen får legge på seg det den trenger, så tar jeg heller jobben etter fødsel når jeg har kroppen min for meg selv igjen 😍

Fødselsforventninger

Veldig spent både på hvordan fødselen starter og hvordan alt kommer til å gå. Jeg har også en følelse av at denne lille luringen i magen kommer til å legge seg med rompa ned! Tiden får vise om det er tilfellet eller ei.

Neste kontroll

Måtte inn på en ekstra kontroll på føden tidligere i dag ettersom Oliver har tatt det ekstra rolig og bedagelig det siste døgnet, så da måtte vi sjekke om han fremdeles hadde det fint der inne, noe han heldigvis hadde! Så nå er neste kontroll til jordmor igjen den 8. mai.

Sammenligningsbilde av magen

uke 33 med Dennis – uke 33 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar