Gravidoppdatering: uke 31

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 31, og har dermed fullført 74,2 % av graviditeten – noe som betyr at tre fjerdedeler allerede er forbi! 73 dager gjenstår til termin.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen blitt 37 cm lang og veier 1,76 kilo mot slutten av uken.

Hva skjer med barnet denne uken?

Alle organene er snart ferdigutviklet (lungene er det organet som blir ferdig sist), og barnet trenger nå egentlig bare å gå mer opp i vekt. Barnet har nå ofte øynene åpne når det er våkent og aktivt, og lukker dem igjen når det er rolig eller sover.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Kroppen forbereder seg på fødselen og på den kommende tiden som forelder. Det kan hende du sover dårligere, våkner oftere og har problemer med å konsentrere deg.

Jo nærmere fødselen du kommer, desto mer retter du oppmerksomheten mot det ufødte barnet. Det er vanlig at man blir litt innadvendt og begynner den mentale forberedelsen på fødselen og mammarollen.

Innkjøp og utstyr

Denne supersøte buksen klarte jeg ikke gå forbi da jeg tilfeldigvis passerte Kappahl sin Newbie-avdeling tidligere i uken! Absolutt ukens innkjøp.

Ukens cravings

First Price sin appelsinbrus uten sukker! Den er seriøst det beste jeg kan få om dagen.

Hvilke plager har jeg?

Kvalmen er tilbake og jeg har kastet opp nesten hver morgen den siste uken. Kjedelig, men samtidig forventet mtp forrige ukes tekst fra appen. Mange blir kvalme i disse ukene på grunn av den store hormonaktiviteten i kroppen og at babyen vokser fort nå. Derfor hadde jeg liten tro på at jeg skulle være en av de heldige som unnslapp – noe jeg hadde rett i 😉

Rygg og bekken verker også litt mer, men langt i fra like ille som i svangerskapet med Dennis. Jeg føler meg fremdeles heldig og i god form!

Tanker om kjønnet

Perfekt med en liten lillebror!

Vektoppgang

13 kilo!

Fødselsforventninger

Gleder meg! Spent på om denne fødselen starter naturlig eller om jeg av en eller annen grunn må bli satt i gang denne gang også.

Neste kontroll

8. mai er det tid for ny kontroll hos jordmor!

Sammenligningsbilde av magen

uke 31 med Dennis – uke 31 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

En kommentar om “Gravidoppdatering: uke 31”

  1. Du ser jo kjempe bra ut nå som du er gravid, enn det du var med Dennis.
    Det har jo mye med vekten å gjør, men du ser sunnere ut! <3

Legg igjen en kommentar