BRUN SAUS på 1-2-3 på lavkarbovis

Jeg får stadig spørsmål om hva jeg bruker som saus til middagene mine, og tidligere har jeg alltid svart at jeg ikke spiser så mye saus, men at jeg bare smelter smør de gangene jeg føler jeg trenger det. Nå etter at jeg ble gravid har dette derimot forandret seg betraktelig! Jeg elsker saus! Gjerne mer dess bedre. I dag vil jeg derfor dele en super enkel oppskrift på vanlig brun saus med dere. Denne spiser jeg ofte for den er så god samtidig som man kun trenger to ingredienser.

Du trenger (til 1 porsjon):

2 ss smør

1.5 dl fløte

For at denne oppskriften skal fungere trenger du også noe kjøtt å servere til, som du steker i stekepanne!

Slik gjør du:

Start med å smelte smøret i ei stekepanne. Stek deretter kjøttet (som du gjerne har krydret godt med krydder du synes er gode – jeg bruker nesten alltid piffi) under lokk i stekepannen. På middagen jeg har tatt bilde av her stekte jeg for eksempel en løvbiff i smøret under lokk.

Når kjøttet er ferdig stekt har du det på tallerkenen før du heller fløten over i stekesmøret og lar dette småsurre til det tykner. Dette tar noen få minutter! Rør jevnlig i bunn med en visp for å unngå at noe setter seg fast.

Voíla når konsistensen er så tykk som du ønsker heller du sausen over og serverer! Veldig enkelt og veldig godt.

Sjekk gjerne ut DENNE fløtesausen også – som har litt flere ingredienser og tar litt lengre tid, men som smaker helt nydelig.

Legg igjen en kommentar