Gravidoppdatering: uke 32

Termindato

26.juni 2019

Hvor langt er jeg på vei?

I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 32! Kun 66 dager gjenstår til termin og vi begynner for alvor å kjenne at vi gleder oss veldig.

Hvor stor er babyen?

Nå er babyen blitt 39 cm lang og 1,95 kilo mot slutten av uken. Tenk det, lille skatt er plutselig nesten 2 kilo!

Hva skjer med barnet denne uken?

Barnet sover store deler av tiden, men i de våkne periodene er barnet aktivt og trener på å bevege seg, puste og åpne og lukke øynene. Du skal nå kjenne fosterbevegelser flere ganger daglig, hver eneste dag. De indre organene fortsetter å modnes, og lungene forbereder seg til å puste på ordentlig. Nå fungerer alle barnets sanser – syn, hørsel, smak, lukt og følelser.

Hva skjer med mammaen denne uken?

Er du overrasket over hvor fort magen vokser? Nå har barnet nådd rundt halve fødselsvekten, og i løpet av de siste 8-10 ukene av graviditeten skal denne vekten fordobles. Det kommer til å merkes på magen din, og din egen vekt vil øke fortere fra nå av. Hvil så ofte du kan!

Den stadig større livmoren legger press på de indre organene, deriblant magesekken, noe som kan føre til at du blir fortere mett. Det føles rett og slett som om det ikke er plass. Spis derfor gjerne mindre og hyppigere måltider.

Innkjøp og utstyr

Den siste uken har vi ikke kjøpt inn noe selv, men mamma har slått på stortromma og strikket både et nydelig ullpledd – likt Dennis sitt, som han bruker masse enda, bare i grønt. Hun har også produsert en romper som jeg ikke kan vise bilde av enda ettersom det gjenstår å dampe den, men den får dere se i neste uke! Siste prosjektet hennes var en helt nydelig og bitteliten prematurlue! Haha, søte mamma sendte plutselig melding med bilde av denne bittelille luen og fortalte at nå var hun klar. Tilfelle Oliver ville ut litt før tiden – så skal han i alle fall ikke fryse på hodet ♥︎

Det minner meg på at det snart er på tide å tenke på fødebagen. Greit å ha den klar i god tid, for man vet aldri!

Ukens cravings

Som forrige uke og uken før der; sukkerfri appelsinbrus fra First Price! Verdens beste brus – har av en eller annen grunn fått helt avsmak på for eksempel cola zero som alltid har vært favoritten. Nå er det gul brus som gjelder.

Hvilke plager har jeg?

Jeg vil så gjerne fortsette å si at jeg er i strålende form, men dessverre har det endret seg den siste uken. Etter roadtripen vår til østlandet (les om den HER) med over 15 timer i bil og kun 3-4 timer søvn, som også skjedde i bilen, ble aldri bekkenet bra igjen.

Jeg var ikke overrasket over at det gjorde vondt da jeg endelig krøp i seng den kvelden vi kom hjem, men som sagt ble det aldri bedre i dagene etter heller. Dermed tror jeg vi kan si ganske sikkert at bekkenløsningen har kommet for fullt. Kan likevel ikke klage ettersom det hendte hele 11 uker senere i graviditeten enn da jeg gikk med Dennis.

Kvalmen går opp og ned. Noen morgener kaster jeg opp, andre ikke. Klarer likevel fint å leve med det. På et merkelig vis venner man seg til å starte hver dag med kvalme. Husker det var slik sistgang også. Ser ikke så mørkt på det nå lenger som jeg gjorde i starten. Nå er det bare en naturlig del av morgenrutinen.

Tanker om kjønnet

En perfekt liten lillebror!

Vektoppgang

Så langt viser badevekten en oppgang på 14 kilo! Jeg må innrømme at jeg ser mer og mer frem til tiden etter fødsel når jeg kan se et tall som blir lavere igjen. Føler meg så mye bedre med litt mindre kilo på kroppen – men i denne fasen er det såklart helt greit at vekten går oppover. Viktigste er tross alt at lille har det bra inni der!

Fødselsforventninger

Tenker faktisk litt på fødselen for tiden ettersom jeg har innsett at det nærmer seg. Jeg som enda føler jeg er i første halvdel av denne graviditeten! Regner med jeg havner i sjokk den dagen jeg plutselig innser at fødselen er i gang 😅 Det jeg tenker mest på angående fødsel er nysgjerrigheten rundt hvordan den starter denne gang. Og ikke minst om babyen kommer med hodet først. Aner ikke hvorfor, men har hele tiden hatt en følelse av at det blir setefødsel denne gang.

Rier? Igangsettelse? Vannavgang? Vil det gå fort? Sakte? Hva med Dennis – kommer det til å bli styrete å levere han til barnevakten før vi kjører videre til sykehuset? Jeg er så spent!

Neste kontroll

8. mai er neste kontroll hos jordmor.

Sammenligningsbilde av magen

uke 32 med Dennis – uke 32 med Oliver

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar